Видео конкурси: Как помага образованието

Създаването и разпространяването на кратки филмчета става все по-лесно и достъпно. Ако вече сте правили такива и искате да споделите идеите си за развитието на образованието и как то помага за по-устойчиво икономическо развитие, може да участвате в международните конкурси, които ви представяме днес. Крайният срок за включване в тях е 31 март 2012.

Global Youth Video Competition на  OECD

Конкурсът е организиран от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие и целта му е да покаже основните умения, които трябва да се придобият по време на обучението в училище и които ще са нужни в кариерното развитие – какви умения се търсят за работа, дигитално ли е обучението, има ли неравнопоставеност при достъпа до образование и обучение и др. За целта участниците трябва да запишат кратко видео (не повече от 3 минути) на тема „образование и умения”. Кандидатите трябва да са на възраст между 18 и 25 години, а видео-материалите, които трябва да бъдат изпратени до 31 март, ще бъдат оценявани според тяхната креативност, оригиналност, послание и качество на клипа. 

Наградата е пътуване до Париж с поемане на всички разходи и участие на форума на ОИСР на 22-24 май 2012, където ще бъдат наградени трите видеа, избрани от журито. За повече информация посетете страницата на конкурса.

MBA Challenge

В развиващите се пазари са необходими иновативни идеи, стратегическото мислене и специализираните умения, за да се постигне устойчиво развитие и да се подобри жизнения стандарт. Бизнес училищата и техните студенти играят ключова роля за това – те участват в инициативи за създаване на социални иновации, за подобряване на здравеопазването и постигане на икономически растеж.

Целта на ежегодния MBA Challenge видеоконкурс е студентите да покажат как правят света по-добро място за живеене чрез своите студентски проекти,  стартиране на нов бизнес или кариера. В конкурса могат да се включат студенти в MBA програма (или завършили MBA през последните пет години). Всеки кандидат трябва да заснеме видео, което показва как неговата работа влияе върху развитието на света и как MBA образованието е допринесло за това. Победителят ще има възможност да представи клипа си на годишната конференция на Global Business School Network (GBSN) в Делхи, Индия, през юни т.г. Записването за конкурса е от 1 до 31 март 2012, а за да се регистрирате посетете страницата на конкурса.

Във видеото ще видите един от проектите в миналогодишното издание на конкурса.

По статията работи: Мария Пламенова

Свързани публикации