11 суперхрани за ума

Често не си даваме сметка за вредните влияния, на които сме изложени по време на работа. Прекарваме целия ден в седнало положение, понякога на изкуствена светлина, вторачвайки се в монитора. Сред вредните влияния е и неправилното хранене, отразяващо се негативно не само на общото ни състояние, но и на продуктивността ни. За жалост, обикновено заведенията за бързо хранене са първото, което хрумва на много хора, когато се сетят за обяд, а това не помага.

За разлика от някои от останалите фактори, които влошават здравето ни, хранителните навици могат да бъдат променени от самите нас. Тук ви предлагаме селекция от храни, които са изключително пъстри и апетитни. Научно доказано е, че те ще повлияят положително на здравето на тялото ви, но и ще дадат допълнителни сили на ума ви.

По-добра памет, повече концентрация, по-бърза мисъл – по-впечатляващи професионални резултати. Ядки, плодове, зеленчуци, риба – няма да бъдете изненадани от нещо революционно ново, но си струва да обърнете внимание на конкретните добри идеи. За ваш късмет, голяма част от тези храни са подходящи за консумация и в офиса.

Свързани публикации