6 страхотни, полезни и безплатни приложения на Google, които ще улеснят организирането на ежедневните ви задачи

6 страхотни, полезни и безплатни приложения на Google, които ще улеснят организирането на ежедневните ви задачи

Всеки от нас е свикнал да използва Google за, кажи-речи, абсолютно всичко, за което се сетим. Търсачката му е неразделна част от всеки един наш ден, а за мнозина вероятно и неговото мейл пространство, заедно с негови други базисни услуги (като Google Drive или Google Docs, например). Освен тях обаче, интернет гигантът има и други изключително полезни разширения, достъпни както за компютър, така и за телефон или таблет, които могат да ви бъдат от изключително голяма полза в организирането на ежедневните дейности и задачи. Ето някои от тях, които не трябва да пропускате!

  1. Gmailify – синхронизирайте всичките си мейл акаунти

Това супер полезно приложение има една проста, но много удобна функция – да събира в едно различните ви мейл акаунти. На много от нас се налага да имаме по няколко електронни пощи, които трябва да проверяваме регулярно. Gmailify събира кореспонденцията от всички тях на едно място, като така няма да се налага постоянно да прескачате от един акаунт в друг и ще можете да реагирате на всяко едно писмо своевременно.

  1. Chrome Remote Desktop – постоянен достъп до файловете на работния ви компютър

Това чудесно приложение създава директна връзка между вашето мобилно устройство и личния ви (или работен) компютър, давайки възможност по всяко време да извлечете всеки един файл, който ви е нужен и се намира на твърдия ви диск. Единственото, което трябва да направите е, да инсталирате приложението както на телефона/таблета си, така и на компютъра си, да ги синхронизирате и – воала! Вече няма да ви се налага да носите лаптопа си „за всеки случай“, а можете да преглеждате и споделяте всичко нужно своевременно през джобното си устройство! Удобно, нали?

  1. Обработвайте изображения със Snapspeed

Изключително полезна програма, която ви позволява да обработвате изображения бързо, лесно и прецизно. Приложението има множество и различни функции и ви дава възможност както за автоматична редакция на самото изображение, така и за детайлна и сериозна обработка, която можете да подемете сами и да превърнете суровите си фотоси в нещо изключително впечатляващо.

  1. Приоритизирайте задачи с Google Calendar

Несъмнено един от най-добрите виртуални асистенти, които съществуват в момента. Начинът му на работа е изключително лесен, а възможностите – множество. Google Calendar автоматично подрежда и приоритизира зададените задачи или срещи, изпраща ви своевремнни напомняния, а също така предоставя възможност и да „каните“ други хора към тях – за да не забравят и те за следващата важна оперативка или бизнес среща. Несъмнено едно от най-полезните и използвани приложения на Google!

  1. Google Keep – водете си интерактивни бележки

Приложението ви позволява да си водите важни записки, но има изключително интерактивен подход. Забравете за тефтерите и летящите листчета! Записвайте всичко в Keep и ще бъдете много по-щастливи и организирани. Приложението ви дава възможност не само да записвате тези бележки, но и да отбелязвате нещо като свършено, да залагате напомняния, които да ви подсещат, когато закъснявате с дадена задача или пък да трансформирате и изпращате даден текст към Google Docs – един добър начин да водите своевременен отчет на работата си и да го изпращате директно към когото трябва!

  1. Заявете индивидуалност с Google Fonts

Омръзнало ли ви е от обичайните шрифтове като Ariel, Times New Roman или Calibri? Искате да изпъкнете със стил и индивидуалност във вашите текстове или имейл кореспонденция? Изтеглете си Google Fonts и се отдайте на избор от над 800 шрифта, с които да изградите впечатляващ имидж на съобщенията си!

Отидете една крачка напред в ежедненвата си употреба на Google и направете ежедневието си с няколко идеи по-леко, организирано и приятно!

Свързани публикации