„Да бъдеш себе си“ – модният съвет на Маги от Little things

Здравей, Маги, благодарим ти, че се съгласи да се включиш в модната рубрика на JobTiger.tv!

Бижута от живи цветя - Little ThingsПредстави се накратко!

Казвам се Маги, на 27 (всеки път се замислям колко точно бяха) години, от Пловдив. Изработвам първите в България бижута в стъклени сфери с истински цветя Little Things са малка част от природата, която може да носите винаги със себе си, където и да сте.

  1. Кога се запали по изкуството?

Още от много малка все се занимавах с някакъв вид творческа дейност… мисля че майка ми и всички по нейна линия са „виновни“ за това 🙂

  1. Ти си творец, а „четката“ ти е природата. Как започна да правиш тези красиви и нежни бижута?

Идеята се зароди постепенно. Първоначално просто събирах цветя от градината на майка ми – бях възхитена от разнообразието и цветовете, които всеки сезон предлага. С времето започнах да търся начини да запазвам тази красота и така започнах да правя бижутата с цветя.

Бижута от живи цветя - Little Things

  1. Кой е твоят извор на вдъхновение и как се ражда нова идея?

Природата, цветовете, клиентите ми ме вдъхновяват и зареждат с нови идеи. Понякога няколко цвята просто попадат пред очите ми и така се създава идеята за ново бижу. Друг път пък имам представа какво искам да направя и започвам да търся подходящите цветя за него. 🙂 Обикновено една идея поражда втора, трета… само време няма да се осъществят всички 😀

  1. Бижута от живи цветя - Little ThingsЗащо точно бижута, има ли специална причина да изработваш тях, а не дрехи например?

О, и с дрехи съм опитвала… правила съм какво ли не. Аз съм такъв човек, че не мога да стоя на едно място. Харесва ми да се развивам, да експериментирам и да научавам нови неща. Така че след време най-вероятно ще се занимавам с нещо съвсем различно.

  1. Правенето на изкуство може ли да бъде превърнато в професия в България?

Не мисля, че създавам изкуство и от тази гледна точка не бих могла да дам адекватно мнение… Но винаги съм си мислила, че изкуството може би е по-скоро призвание, не толкова професия. То е нещо, което ти идва отвътре, а не се учиш на него и не очакваш непременно възнаграждение.

  1. А каква е професията ти отвъд изкуството?

Икономист. Последното, което завърших е магистър Човешки ресурси в УНСС.

Бижута от живи цветя - Little Things

  1. В модната рубрика си говорим предимно за стил на обличане. С какви дрехи препоръчваш да се комбинират твоите Little Things?

С усмивка най-вече 🙂 Всяко бижу, което изработвам, е направено точно за бъдещата си притежателка. Ако е необходимо, правя промени по първоначалния дизайн, за да пасне перфектно на любимата рокля например или въобще на цялостния стил на обличане.

  1. А каква е жената, която носи „живи“ бижута?Бижута от живи цветя - Little Things

Позитивна, нежна, близко до природата… Жена.

  1. Какъв моден съвет би дала на нашите читатели?

Да бъдат себе си. Клиширано, но е самата истина.

Бижута от живи цветя - Little Things

Публикации от серията