Facebook иновации – видео вместо профилна снимка

От Facebook обявиха, че готвят големи изненади за в близко бъдеще – промени в дизайна (отново), допълнителни функции за персонализация на страницата ви и най-интересното – възможност за задаване на видео на мястото на профилната ви снимка.

Видео-изображението ще бъде с времетраене от седем секунди, след което ще започва да се „върти” отначало – на принципа на GIF изображенията. Разбира се, ще има и звук, но той ще се чува единствено, когато профилното клипче е отворено в цял размер, а не при всяко преглеждане на профила ви. Това, изглежда, ще бъде най-голямата иновация в интерфейса на Facebook след въвеждането на Timeline и Cover Photos функциите през септември 2011.

Освен тази голяма промяна, Facebook въвеждат и възможност за временно профилно изображение. То ще се сменя на определен период от време, връщайки след това предишната ви снимка обратно. Това е удобна функция, ако желаете например да маркирате ценно събитие, което се случило скоро, да участвате в инициативи като Throwback Thursday или да изявите подкрепата си към някоя важна кауза. Или пък ако просто харесвате да сменяте профилните си снимки често. Едно е сигурно обаче – Facebook ще стане много по-динамичен.

Вие бихте ли си сложили видео за профилна снимка? А на фирмената ви страница?

Свързани публикации