Как да се обличаме стилно без да похарчим цяло състояние

Докато сме още в университета, всичко изглежда лесно и постижимо, обличането също. Всеки ден можем да носим щури дрехи, без това да ни тревожи. Е, няколко години по-късно много от нас започват работа в офис и идват въпросите за стила и подходящите дрехи, с които можем да изглеждаме елегантни и да запазим излъчването си. А след това се появява и идеята, че гардеробът ни има нужда от подмяна. Това понякога струва скъпо. Но в тази статия ще ви разкрия няколко малки трика от най-добрите стилисти, с които едновременно ще изглеждате стилни и няма да сте „затворили“ заплата в гардероба си.

Снимка: http://www.theclassycubicle.com/

Снимка: http://www.theclassycubicle.com/

Basic clothes или Основни дрехи – наричат се накратко Basics. Всяка масова марка има такива колекции, които присъстват неизменно в магазините всеки сезон. Обикновено това са класически едноцветни дрехи, без декорации, които изглеждат добре във всякакви комбинации. Такива са например прав панталон, пола тип цигара, бяла риза. Има и доста други, но можете лесно да ги разпознаете. Те не следват тенденциите за сезона и са винаги актуални. Добре е да имате поне по една от тези basic дрехи в гардероба си.

Оставете аксесоарите да работят за вас – бижута, очила, часовници, колани, шалове… аксесоарите са онази част от гардероба, която разнообразява дрехите и ги прави да изглеждат съвсем различни всеки път, когато направите различна комбинация. Те са и вторият трик, който спестява цяло състояние точно по тази причина. Снабдете се със стилни аксесоари и ги съчетавайте смело. Но с тях трябва и да се внимава, защото лесно можем да прекалим и да развалим иначе елегантния ансамбъл.

Купувайте само качествени обувки – инвестицията в хубави обувки винаги си струва. Не се опитвайте да пестите от тях. Освен че по-скъпите обувки са комфортни, те изглеждат стилни сами по себе си. Няма начин да постигнете елегантна визия, ако обувките ви изглеждат евтини и некачествени. А естествената кожа е винаги добър избор. Много по-добре е да имате 3 качествени чифта вместо 10, от които не носите нито един с удоволствие.

Снимка: http://www.theclassycubicle.com/

Снимка: http://www.theclassycubicle.com/

Носете дрехи по мярка – стилната визия изисква дрехите, които носите да са точно вашия размер. За почивните дни можете да изберете супер комфортните широки дрехи, но деловият живот не го позволява. Не правете компромиси с размера, когато говорим за дрехи, дори и да се „влюбите“ в тях. Те ще работят срещу вас, ако не са ви по мярка.

Не е нужно да купувате марки, купувайте качество – ясно е, че никой няма да види етикетите на дрехите ви. Ако не можете да си го позволите за момента, не харчете цяло състояние за дизайнерско произведение, колкото и да ви привлича. Всеки дизайнер изгражда имидж на определен тип жена. По-скоро, решете кой тип жена сте вие и кои дрехи са подходящи за вас. Поне до момента, в който можете да си позволите да добавите и тези „парченца“ модно изкуство в гардероба си.

Публикации от серията