Какво да не носим на работа в жегата, за да не превърнем офиса в плаж

R27ZN6PJ4S

В разгара на летния сезон, когато много от работниците в северното полукълбо започват да се борят с жегата още с пристигането си в офиса, има нужда да се припомни, че това не е причина да се обличаме като за плажа.

Късите панталонки, джапанките и изрязаните тениски може да са подходящо облекло по време на почивка, но не и по време на работа – по очевидни причини.

Имидж консултантът Karen Smyth излезе по улиците на Лондон, за да попита работещите там какво е подходящо да се носи в офиса и какво е по-добре да оставим за плажа. Ето петте модни грешки, които да избягвате, според нейното видео, заснето за BBC.

  1. Джапанки

Звукът от джапанките, докато ходите по пода, не е най-приятната мелодия за ушите на колегите ви. Гледката също не е любима на всекиго. Можете да се досетите за останалите неудобства за техните сетива. Запазете джапанките за плажа, моля.

  1. Мъжки блузи с V-образни по-дълбоки деколтета

Можете да си позволите да облечете изрязана тениска и да отидете да разпуснете в близкия бар след работа, но не и преди края на работния ден. Видимите косми по гърдите ви не ви придават особено професионален вид, бъдете сигурни.

  1. Твърде къси панталони

Твърде късите панталони не са приемливи по време на работа, и за двата пола. Показват твърде много.

  1. Дрехи без презрамки

Когато се пресегнете за папка на някой горен рафт, може да покажете на колегите си повече, отколкото сте очаквали. А когато показвате повече, дори без подобни непредвидени ситуации, ще се чувствате неудобно. Трябва да сте наясно, че подобно облекло привлича погледите.

  1. Слънчеви очила на закрито

Противно на предишната точка, ако носите очила вътре, това изпраща послание, че криете нещо. Всичко, което застава между вас и човека, с когото разговаряте, може да се окаже проблем.

Ако смятате, че тези съображения се подразбират, то вероятно вие сте професионалист, който е щастлив сред своите колеги.

Свързани публикации