Лошите работни навици, които съсипват здравето ни

Смайващо е колко много хора се оплакват от лошо здравословно състояние, без да си дават сметка, че огромната част от вината за това положение е именно тяхна – лична. Докато сме млади и относително здрави, това е разбираемо. Човек си мисли, че здравето е естественото му състояние. И то наистина е, стига да му „помагаме“. Факт е също обаче, че нещата които правим, начинът ни на живот и навиците ни, са онова нещо, от което силно зависи дали въпросното здраве ще е налице в дългосрочен план.

Повечето хора прекарват огромната част от будното си време в офиса. Именно там започват да се създават и проявяват куп вредни навици, които бавно, но систематично, подкопават здравословния ни статус. Нека споменем само един проблем, който е познат на почти всички „офисни хора“ – зрението и неговото състояние. Достатъчно е известно време да работим при лошо осветление и неправилен ъгъл на монитора, за да усетим, че зрението ни отслабва и вече се нуждаем от коригиращи средства. Но дори и те не могат да подобрят трайно ситуацията, ако продължим да работим при горните условия.

И така, след като е повече от ясно, че за здравето ни сме отговорни самите ние, какво можем да направим? Сякаш най-очевидният отговор е, че е разумно да придобием правилни и полезни навици. Например, да работим с правилна стойка на бюрото и стола. Но това не е единственото, върху което можем да повлияем. Чуйте професионалните съвети на доктор Травис Сторк и се опитайте да поемете контрола върху здравето ви в собствените ви ръце.

Свързани публикации