10 възможности за високоплатена работа от вкъщи

22Y8K23M4K

Технологиите ни предоставят невероятни възможности за работа от разстояние. Работата от вкъщи или от споделен офис е монета с две страни. Ако все пак сте решени да работите на свободна практика, ето идея за най-добре платените специалисти, които имат привилегията да се размотават по пижама, докато печелят пари. Списъкът е изготвен според възнагражденията в низходящ ред и съобразно условията на труд в САЩ. Не всички позиции са популярни в България. Въпреки това те са добър индикатор за посоката, в която един фрийлансър може да развие кариерата си.

  1. Софтуерен инженер

Софтуерните инженери създават софтуерни продукти (например за компютърни приложения) на базата на анализ на нуждите на потребителите.

  1. Специалист по финансово планиране

Специалистите по финансово планиране помагат на индивиди или на групи от хора да увеличат спестяванията, приходите и инвестициите си. Някои от тях учат хората как самите те могат успешно да управляват своите финанси.

  1. Специалист по връзки с обществеността

PR специалистите допринасят за популяризирането на позитивния имидж на отделни личности, групи или организации чрез писане или подбиране на подходящи материали и разпространение чрез различни медии.

  1. Преводач

Преводачите преобразуват един език в друг, като се стремят да запазят основното значение на даден текст, пренасяйки го от един културен контекст в друг. Тази фина работа изисква по-тясната им специализация в определена област, съобразена с техните таланти и сфери на познание.

  1. Експерт продажби

Основните им задължения са свързани с провеждането на тежки изходящи обаждания с цел генериране на продажби и привличане на нови бизнес клиенти. Тук подходът е ключов.

  1. Технически писател

Научните писатели обясняват на прост език научни и технически идеи, които средностатистическият читател трудно би разбрал.

  1. Съветник управление на имоти

Те помагат на собствениците на недвижими имоти, закупени с лични цели или с цел инвестиция, да запазят и да увеличат стойността им.

  1. Графичен дизайнер

Графичните дизайнери разработват визуални решения за комуникативните нужди на своите клиенти, използвайки съвкупност от креативни умения и бизнес показатели.

  1. Специалист по обработка на медицински искове

Тези специалисти кодират и съгласуват цялата информация, касаеща здравеопазването на даден пациент, и работят със застрахователите, за да бъдат изплатени медицинските искове.

  1. Туристически агент

Туристическите агенти планират и продават услугите по транспорта и настаняването за клиентите на туристическите агенции. В дадено предложение те определят дестинацията, вида на транспорта, точните дати на пътуването и настаняването.

Свързани публикации