5 идеи за маскировка, вдъхновена от професии, които вече не съществуват

5 идеи за маскировка, вдъхновена от професии, които вече не съществуват

Честит Хелоуин на всички вярващи в духове, вещици, гномове, тролове – виртуални и реални, свръхестествени явления, като това да получите 10 CV-та на Senior Java програмисти, без да сте преровили LinkedIn!

Днес сме подготвили една закачка, най-вече за тези, които все още не са си избрали костюм за довечера.

Винаги е забавно приятели да се маскират едни на други – а и лесно ще получите всички необходими ви детайли. Важното е да вземете купонджийското си настроение с Вас и да се забавлявате. Запомнете, ако все пак не успеете с костюма, за жените винаги план Б си остава да се маскирате като по-кисела своя версия, за тези които по принцип са кисели, може да изберете някоя усмивка за разнообразие, с която да изненадате всички. За мъжете пък препоръчваме авангардната визия на парвеню, която включва, навити над глезена крачоли на прилепналите дънки, чорапи в странен цвят и сако от велур. В крайна сметка кога, ако не сега?!

Ако все пак искате да сте креативни, ето няколко предложения носещи духа на отминалите времена, почерпили своето вдъхновение от вече несъществуващи професии, с които ще избягате от масовата визия на секси котенца или face art-а на черепи.

  1. Лектори във фабрики

1024x1024 (3)

Woolcott, Getty Images

По времето на индустриалната революция някои от собствениците на фабрики наемали хора, които да четат на работниците. Тази професия е била разпространена предимно сред мъжката част от населението, така че аутфитът е по-подходящ за мъжете. Разбира се, ако сте силна и готова на изненади дама, смятаме, че бихте се чувствали много комфортно. И така как да станете главната звезда на партито? Облечете подходящ панталон с висока талия и не забравяйте задължително да си вземете тиранти и бомбета с широка периферия. За перфекционистите предлагаме да намерят ретро вестник, например „Работническо дело“ – ще Ви свърши перфектна работа. А за тези, които искат да вкарат малък акцент от настоящите модни тенденции, може да съчетаят с една дървена папийонка, например. И не на последно място – вземете своето добро настроение със себе си!

  1. Телефонист

Тази професия била по-разпространена сред жените. Тук няма да е трудно да си осигурите тоалет, ако баба ви се намира наблизо. Отидете й на гости, зарадвайте я и междувременно я помолете да Ви заеме някоя работна манта. Съчетайте тази безкомпромисна манта с някое тънко коланче, вземете вместо дамска чанта телефон с шайба и сте готови! Ако искате да сте шегаджийки по душа, добавете модерен привкус на американска поп дива, препоръчваме да се гледа видеото на Бионсе и Лейди Гага за вдъхновение:

Hello, hello, baby и сте готови.

  1. Доставчик на лед

Е, може би, това не е най-добрият избор за костюм предвид студа навън, но пък и аксесоарите към костюма ви няма да се съсипят. Не може да не демонстрираме заслужен интерес към тази професия. Навремето, още преди да има хладилници, е имало човек, който е ходил до замръзналите езера за да набавя лед на своите клиенти. Признаваме, че това си е значима професия, която е дала фундаментален тласък на може би цялата ресторантьорска индустрия към днешна дата. Тук аксесоарите за костюма са лесни за набавяне, необходима е една ледарка, с която цяла вечер да ощастливявате всички на масата, като винаги им набавяте лед! Гарантираме, че ще сте най-търсения и обичан човек на масата. Помните ли как ви казахме, че аксесоарите ви няма да се съсипят? Да, ама може да свършат – така че се подгответе според ситуацията и мащабите на вашето парти.

  1. Събуждач

1024x1024

Woolcott, Getty Images

Преди да се появят будилниците, които мразим редовно сутрин, е съществувала професия събуждач. Този човек е имал нелеката задача да ходи по домовете на хората рано сутрин и да ги буди. Да, ние се чудим дали мразим или обичаме този човек. Тази услуга е била широко разпространена в Англия и Ирландия по време на индустриална революция. Ако и Вие смятате, че тази професия заслужава да бъде събудена отново поне за една вечер, възползвайте се от нашите идеи. Тук може да развихрите своята фантазия и да обърнете внимание на детайлите. Например шапка с пискюл и в допълнение някой часовник в стил Салвадор Дали. Ако приятелите ви не разберат идеята на костюма ви, не се притеснявайте. Изчакайте ги да се приберат и заспят и след това ги събудете. И не забравяйте: събуждачите са ранобудни!

  1. Градски глашатай

За тази маскировка ви трябват няколко пера и помпозни одежди, но не те са основаваният аксесоар в случая. За да се вживеете в ролята е добре да сте гръмогласни по душа и да имате афинитет към клюките, така де, новините! Така че преди да излезете довечера е добре да смажете гласните си струни и да загреете гласа си с няколко песни на Лили Иванова, препоръчваме „ветрове“, за да сте в синергия с метеорологичната ситуация и да проверите Фейсбук профилите на всички ваши приятели, с които ще прекарате вечерта! Важно е да подберете правилно информацията за вашите приятели, която ще огласите безцеремонно довечера пред новото им гадже.

Halloween123

Екипът на JobTiger Ви пожелава весело настроение и ако сме вдъхновили вашата визия, не забравяйте да ни изпратите снимки и да ни направите съпричастни към купона.

Без значение каква професионална маскировка сте избрали за довечера или в реалния си живот, запомнете, че винаги може да смените или затвърдите посоката на професията си, като дойдете на „Дни на кариерата“ 2017 в УНСС, които са точно след един месец.

 

Свързани публикации