Английската кралица търси мияч на чинии

Английската кралица има нужда от нов мияч на чинии, съобщават британските медии. В обява, поместена на кралския сайт, се съобщава, че Бъкингамският дворец има свободна позиция за общ кухненски асистент, тоест, мияч на чинии. Правилният кандидат трябва да има „гъвкаво и отзивчиво поведение”. Той също така трябва да има възможност за пътуване до другите кралски резиденции и да отворен за работа през уикенда. Журналистите коментират, че това означава до два месеца годишно престой в провинцията, най-вече в кралските дворци в Балморал, Уиндзор и Сандрингам.

Заплатата за позицията е 14 000 паунда годишно, което съответства на изключително ниско ниво за Великобритания. Интересно е да се спомене, че през февруари 2011г. имаше точно същата обява за мияч на чинии в Бъкингам. И тогава заплатата беше на същото равнище.

Около 1200 души работят за кралския двор на Великобритания, в най-различни сфери – IT, човешки ресурси, маркетинг специалисти, градинари, финансисти, секретари и т.н. Сайтът на кралския двор посочва, че за повечето от позициите не могат да бъдат наемани хора, нямащи право да работят официално в страната.

Свързани публикации