Британските бизнес традиции клекнаха пробно пред дънките и джапанките

Институтът за директори, разположен в центъра на Лондон, изисква през последните 100 години неговите членове да носят „бизнес облекло”, когато посещават централата му. От юни месец обаче, институтът въведе нов „разумно ежедневен” дрес код, като част от тримесечни изпитания, опитвайки се да се хареса на предприемачите и директорите на новите технологични стартъпи. Организацията признава, че новият подход вероятно ще бъде посрещнат със смесени чувства, но вярва, че това ще привлече повече млади и модерни шефове. Новото правило гласи, че „членовете могат да носят джинси, тениски, шорти и всякакви видове обувки”.

Говорител на института за директори заяви: „Признаваме, че дефиницията за бизнес идея се е променила, заедно с дефиницията на това, как може да изглежда един директор на компания. Вече работим с много повече технологични компании и стартъпи.”

От института добавят също, че това е домът на британския бизнес през последните сто години и, отразявайки социалните промени, организацията се адаптира към нуждите на днешните членове.

Свързани публикации