Добри новини – учени доказаха, че бирата е полезна за бизнеса!

Добри новини – учени доказаха, че бирата е полезна за бизнеса!

Знаем, че не е нужно големите професори да доказват нещо, за което личният ни опит говори достатъчно, но едно солидно научно доказателство никога не е в повече! Всъщност именно това вдъхновява д-р Matthias Liechti от университетската болница в Базел да направи изследване за влиянието на бирата върху хората. Той твърди, че колкото и добре всички да сме запознати с позитивите на кехлибареното питие, почти отсъстват научни изследвания, които да доказват това – черно на бяло.

Така д-р Liechti започва своето малко проучване, като в него той въвлича 30 мъже и 30 жени. Половината от тях пият нормална бира, като целта е да достигнат 0,4 % на алкохол в кръвта им – т.е. да не са твърде пияни, а само леко замаяни и отпуснати. Другата половина пие безалкохолна бира. След това д-р Liechti ги оставя да общуват помежду си и наблюдава тяхното поведение.

Той установява, че тези, които са пили „истинска“ бира, са много по-комуникативни, вежливи и създаващи предпоставки за позитивни разговори и добро настроение. Освен това – добавя Liechti – любимото на мнозина хмелно пиво помага и за усвояването на емоционална и социална информация, т.е. – биропиячите се оказват и много по-добри слушатели!

Е, почитатели на бирата, вече и науката е зад вас! И така – защо не опитате да направите следващата си бизнес среща в някое заведение, в което предлагат добър асортимент от квалитетни бири? Ако д-р Liechti е прав, ефектът ще е несъмнено положителен!

Свързани публикации