Фетел шампион – професионализмът победи!

Себастиан Фетел стана снощи (25.11.2012) най-младия трикратен шампион във Формула 1 – най-динамичния, зрелищен и харесван моторен спорт в света. Той спечели третата си титла на едва 25-годишна възраст, с което подобри един стар рекорд на Айртон Сена, който досега бе най-младия трикратен световен шампион (на 31 години).

Сезонът бе дълъг и тежък и нищо не предвещаваше този успех дълго време. В един момент от надпреварата Фетел изоставаше от основния си конкурент Фернандо Алонсо на цели 44 точки. С постоянство, борбеност и отлична стратегия, Себастиан навакса изоставането си и излезе начело на шампионата, малко преди финала му. В крайна сметка той се поздрави с успеха, спечелвайки титлата само с 3 точки разлика пред Алонсо.

Подробностите, анализите и дискусиите по тази тема са в домейна на спортната журналистика и ние ще ги оставим на колегите, които се занимават професионално с тази тема. Тук само искахме да кажем „Честито!” на победителя и да изтъкнем основните причини за неговия успех. А те са – професионализъм, перфекционизъм, борбеност до последния момент, невероятна екипна работа и вяра в себе си във всеки един момент. Това са все качества, които могат да послужат за пример на онзи, който си е поставил за цел да успява и да побеждава. Ако и вие се ръководите от тях в служебните си дела, успехът неминуемо ще ви зарадва един ден. Така, както зарадва Себастиан Фетел тази година.

Свързани публикации