Ивинела Самуилова: „Опитвам се да изляза извън шаблонното третиране на екзистенциалните въпроси“

Ивинела Самуилова е автор на четири книги до момента, като две от тях – „Животът може да е чудо” и „Къде отиваш, пътнико?” – бяха номинирани, а след това попаднаха и във финалната селекция от най-вдъхновяващи книги в конкурса ни „Книгата, която ме вдъхновява”. Това стана повод да се срещнем за кратък разговор с нея.

Текстовете, които пише Ивинела, са инспирирани от една случайна среща с български психолог, който има интересни и нетрадиционни схващания. Той става и прототип на героя в първата книга „Животът може да е чудо”. Останалите творби на Ивинела Самуилова доразвиват темите, заложени в това заглавие. Тя сподели, че очевидно проблематиката и стилът са допаднали на доста хора, защото книгите се радват на добър прием сред читателите и се налага дори да се преиздават. Този успех е изненадал приятно авторката и я е подтикнал да се откаже от офисната работа, за да се занимава с писане и преводи професионално. Едно занимание, което изглежда като сбъдната мечта, но както тя призна зад кадър, нелеко и изискващо сериозна самодисциплина, както и редовни дълги работни дни над текстовете.

Участвайте в конкурса ни, номинирайте любими заглавия и гласувайте. Споделете любовта си към книгите с другите хора и помогнете на добрата литература да стане още по-четена.

Публикации от серията