„Книгата, която ме вдъхновява“ популяризира българските автори

Четири седмици, изпълнени с вдъхновяващи книги, четири седмици, изпълнени с разнообразни заглавия, четири седмици, изпълнени с произведенията на български и чужди автори! Това е обобщението на „Книгата, която ме вдъхновява“ до момента.

Наравно с класиката на Джон Стайнбек „На изток от рая“, в класацията ни се наредиха и доста български автори. Представители на съвременната българска литература са и сред тазседмичните ви фаворити:

къде отиваш пътникоКнигата представя най-големите и съществени истини за живота по невероятно интересен и лек (не лековат) начин. Със сигурност ще намерите отговори на въпросите си каквито и да са те. Уверявам ви.

слънце недосегаемо„Слънце недосегаемо“ е… приятел. От онези, с които си говориш нощем, край лагерния огън, в чийто пламък повърхностите се стопяват и остават съкровеностите, остава твоят собствен пламък… _ти_. Под звездното небе, което те зове да се издигнеш – на змейови криле, или на тия, дето носиш вътре в себе си. Преди да те унесе сънят, когато границите се размиват и не делиш света на „невъзможен“ и „възможен“, а просто… просто гледаш.

 

бленуващите кристали„Бленуващите кристали“ е първият роман на Стърджън, писан преди повече от шест десетилетия. Дали е недодялан? Дали е остарял?

Теодор Стърджън е от ония пишещи, посветили писането и (без преувеличение) живота си на човешкото: онова, което ни прави човеци. Без значение къде; кога; какви сме се родили.

 

От днес започва и гласуването за следващите заглавия, които да се включат във финалния Топ 30. Тази седмица може да гласувате за 40 заглавия. Ако не откривате вашето любимо заглавие в списъка за гласуване, не се отчайвайте. Можете да го номинирате и следващата седмица да участва в гласуването.

collage

Конкурсът ще продължи 10 седмици, а на 1 ноември – Деня на народните будители – ще обявим Топ 30 на най-вдъхновяващите книги, според вас, нашите читатели.

Публикации от серията