LinkedIn със серия от интересни подобрения

Социалната бизнес мрежа LinkedIn предложи почти накуп поредица от подобрения, които имат за цел да оптимизират сайта за физическите и юридическите потребители, в посока повече удобство и функционалност.

Още към края на август мрежата представи нови, подобрени профили, което се случва за първи път от дълго време насам. Новият дизайн опростява изгледа на профилите, подчертавайки някои ключови елементи. Сред тях лесно се открояват по-големите потребителска снимка и име. Кратката информация на потребителя също е изтеглена нагоре. При предишния дизайн горната част от профилната страница бе заета от линкове. Сега тези елементи са представени по-елегантно и са видими, само като се натисне бутон, който ги активира. Новите потребителски профили постепенно се активират, какъвто беше случаят и с “timeline” изгледа на Facebook.

Почти по същото време се появиха и подобрения, които засягат фирмените страници в LinkedIn. Сред новите възможности се забелязва лесното добавяне на снимка, която най-точно да характеризира компанията, потокът с ъпдейтите става по-релевантен за членовете (компаниите могат да споделят статус ъпдейти и отворени позиции за работа с правилните потребители), по-добра навигация, представяща компанията по-детайлно. За някои фирмени мастодонти има и специални бонуси по отношението на визуализирането им и емплойър брандинга. Засега само определени компании могат да се възползват от новия дизайн, но постепенно промените ще обхванат и останалите.

Преди два дни бизнес мрежата представи и нова функционалност – одобряване уменията на нашите контакти (endorsements). С един клик потребителите вече могат да потвърдят факта, че даден контакт, от техния списък с познати, притежава специални умения. Целта е да се дава по-детайлна информация за хората, а не да се пишат общи препоръки, които по правило са изпъстрени с мъгляви обобщения. За жалост, тази функционалност още не е достъпна за българските потребители, но вероятно това скоро ще се промени.

И един факт, който се е изплъзнал от вниманието на мнозина – профили в LinkedIn могат да се попълват и на български. Тази възможност съществува от ноември 2011г., но сега вече е по-видима, тъй като се намира точно под визитката с името на потребителя.

Очевидно, най-голямата социална бизнес мрежа се е устремила към нови висоти, подобрявайки дизайна и функционалността си на всички нива. Очакваме с интерес и следващите нововъдения.

Публикации от серията