„Малкият принц“ трябва да се прочете поне 3 пъти в живота, а тази седмица вдъхнови нашите читатели

„Малкият принц“ носи мъдростта на времето в себе си. Това е книгата, която трябва да прочетеш поне веднъж на 10, между 20 и 30 и след 50 години, а тя всеки път ти показва ново парченце от света, всеки път носи непреходна мъдрост в себе си.

„Ако искам да видя пеперуди, трябва да изтърпя две-три гъсеници“, казва Малкият принц и пренася своето послание за вечните истини в живота, които често забравяме, забързани в ритъма на ежедневието.

Тази седмица, най-вдъхновяващата книга за нашите читатели е именно „Малкият принц“. А ето и всички заглавия от Топ 3:

Малкият принц_Книгата, която ме вдъхновява

 

Тази книга е като Библията за мен – постоянно я препрочитам и я нося със себе си. В нея откривам всеки път нови и нови неща в зависимост от момента, в който я чета. Тя винаги ми помага да преодолея трудните моменти и ми напомня, че „Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите.“

 

 

 

За спасяването на света„За спасяването на света“ ми припомни колко много родни творци имаме и сме имали – поне от половин век насам – които пишат на важни теми: теми със силата да ни развълнуват, размислят, може би дори променят. А аз имам жизнена нужда от такива истории и герои – да ме предизвикват и насърчават, да будят хъса и вярата ми, да ме изпратят с усмивка по улиците на нашия свят, отвъд книгите, където промяната чака: такива истории и герои. Чака ни.

„За спасяването на света“ е голяма книга не само с обема си от 1000+ страници. Тя е от книгите, с които пораствам.

А идват и още…

алексис зорбас

 

Безпределност на човешкия дух, жажда за свобода и волност… Живеене в мига, отдаване на емоцията… Обичам тази книга.

 

 

 

 

От днес започва и гласуването за следващите книги, които да се включат във финалния Топ 30. Предложенията можете да откриете ТУК, а ако не намирате вашата люима творба в списъка за гласуване, не се отчайвайте. Можете да я номинирате и още следващата седмица тя да бъде подложена на гласуване.

Книгата, която ме вдъхновява

Конкурсът ще продължи 10 седмици, а на 1 ноември – Деня на народните будители – ще обявим Топ 30 на най-вдъхновяващите книги, според вас, нашите читатели.

Не пропускайте да се присъедините към Facebook групата на „Книгата, която ме вдъхновява“, където си говорим за любимите книги и за вдъхновението, което ни носят:

smallFBGroup

Публикации от серията