„Мечо Пух“ вдъхновява малки и големи

„Колкото повече, толкова повече!“. Това прозрение на Мечо Пух важи с пълна сила за конкурса „Книгата, която ме вдъхновява“. Колкото повече книги предлагате, толкова повече хора ще се насладят на прекрасните истории, пленяващите места, мъдрите слова и невероятните персонажи, които живеят в книгите.

През последните 7 дни, в конкурса за вдъхновяващи книги бяха предложени много и различни по стил заглавия. Като най-обичани се откроиха:

ПчелатаКнига, която ме оставяше без дъх от първата до последната страница.. .Книга, която като наркотик не те оставя, докато не слееш с цялата история… Книга в която се припознах и която ме накара да взема едно много важно за мен решение… Книга-приказка! Вълшебство! Усещането, което носи до всеки, до който се докосва, е райско блаженство… Любов и полет на душата! Препоръчвам я горещо… Книга библия за Любовта! Благодаря ти, Оура Лов!

 

 

Мечо ПухТова е една от най-вдъхновяващите книги за Доброто, за Приятелството, за това колко е хубав светът, за това колко хубави неща могат да ти се случват всеки ден и час, за това колко са ценни приятелите със своите странности и характер. Най-вдъхновяващо е това как едно Мече може да направи Нашата Гора (разбирай нашата планета Земя, нашата страна, нашия град, нашата улица, нашето училище…) най-прекрасното място и колко по-добър може да бъде всеки ден, изпълнен с веселие, игри и много обич.

 

Демократично образованиеКнигата провокира да мисля дали съществува начин, по който част от практиките на демократичното училище могат да се въведат /като извънкласни форми/ в нашата образователна система, очакваща нов закон от повече от 8 години /когато същият се приеме, отново ще бъде остарял!/.

 

От днес започва и гласуването за следващите книги, които да се включат във финалния Топ 30. Тази седмица може да гласувате за 24 заглавия. Ако не откривате вашата люима творба в списъка за гласуване, не се отчайвайте. Можете да я номинирате и още следващата седмица тя да бъде подложена на гласуване.

collage

Конкурсът ще продължи 10 седмици, а на 1 ноември – Деня на народните будители – ще обявим Топ 30 на най-вдъхновяващите книги, според вас, нашите читатели.
Междувременно, можете да се присъедините към Facebook групата на „Книгата, която ме вдъхновява“:

smallFBGroup

Публикации от серията