На 28 ноември ще се открие изложбата „Lights & Shadows“

SOHO представя поредица от събития с автора Иван Шопов /Бalkansky, a.k.a COOH/

Cover_photo_28.11_ivan_shopov

Може би познавате Иван Шопов от неговите безброй музикални проекти, но знаете малко за неговите картини? Изложбата „Lights & Shadows“ е естественото продължение на арт проекта със същото име, издаден под формата на арт каталог преди 3 години, а сега е моментът да се гмурнете в неговия свят от графични и цветни композиции, озвучени от неговата музика.

От 28.11.2014 г. до 09.01.2015 г. в SOHO ще можете да видите някои от най-полулярните творби на Иван Шопов, както и съвсем нови, невиждани графики. За първи път ще можете да се потопите и в търсенията на автора в посока цвят, под формата на акрилни платна.

ivan_shopov_1Освен картините, Иван ще представи интерактивна инсталация, разработена съвместно с автора на дигитално изкуство Албена Баева (www.runabout.eu). Инсталацията ще можете да “изпитате” в подземието на SOHO, където звукът ще бъде създаван, посредством движението от собствените ви сенки.

Не пропускайте откриването в последния петък от месеца, където ще можете да се запознаете с автора и да чуете специално подготвеното изпълнение на живо с неговите съмишленици Mytrip, Smallman и MrSmiff в посока ембиънт и дроун звучене. Специален гост на откриването ще бъде Иво Христов (графичен дизайнер и продуцент), който ще ви въведе в света на изкуството и музиката на Иван.

Закриването на “Lights & Shadows” ще е  на 9 януари oт 19:00 ч. със специален гост – Теодосий Спасов, който заедно с Иван и Иво ще представят някои от най-новите им изпълнения от съвместния им проект БALKANSKY.

ivan_shopov_2

Декември ще продължи с още 2 събития под талантливото ръководство на Иван Шопов.

На 3ти декември професионалният формат на SOHO ще бъде превърнат в музика. В Creatives talk: Музика от машини Иван Шопов ще покаже как се прави електронна музика с помощта на компютър, аналогови машини и студийни монитори и ще разкаже за своите музикални проекти. (Начало 19ч., Вход: свободен).

На 10ти декември в първата Работилница за рисуване || туш и перо || с Иван Шопов артистът ще  покаже как се използва техниката от неговите илюстрации и графични творби. Целта й е да се усвоят умения за експресивно изразяване, както и да се развие търпение в търсенето на най-малките детайли. (Начало 19ч., Цена: 10лв. с предварително записване на gergana@soho.bg.)

SoExhibition е ежемесечното зареждане на стените в SOHO с храна за душата под формата на картини, фотографии и инсталации.

Creatives Talk е поредица събития от професионалната платформа на SOHO, в които интересни представители на креативните индустрии споделят опита си под формата на дискусия.

SOHO e арт коуъркинг пространство в центъра на София с ежемесечнa програма от културни и професионални събития  (със свободен вход), такива със социална насоченост, музикални концерти и тематични базари. Клиентите на SOHO са общност от сходно мислещи професионалисти, което насърчава творчеството и обмена между обитателите му. SOHO подкрепя множество инициативи и подпомага организации от неправителствения сектор в тяхното развитие. SoExhibition е ежемесечното зареждане на стените в SOHO с храна за душата под формата на картини, фотографии и инсталации.

Публикации от серията