Най-комфортната работа по време на летните горещини

Най-комфортната работа по време на летните горещини

Макар и в понеделник, и с голямо закъснение, лятото като че ли вече пристигна и в България. Колегите, които досега мрънкаха, че е прекалено хладно и дъждовно за сезона, бързо ще обърнат палачинката и ще се оплакват от горещините. Не им обръщайте внимание – някои от тях просто са недоволни от живота си и мразят всеки ден. Но да не се заблуждаваме в предотпускарския сезон и на вас вероятно ви е малко топло и леко скучно в офиса, и нямате търпение да започне лятната почивка. Не при всички професии обаче ходенето на работа през лятото е свързано с отрицателни емоции и борба със жегата. Ето няколко специалисти, които нямат проблем с високите температури и вероятно идват с удоволствие на работа през юли и август:

 

1. Спасител/Сърф Инструктор

1310188_95182377

Класическата работа на плажа винаги навява асоциации за по-лековато и несериозно поведение, закачки с клиентите и гарантиран загар. Независимо дали са дами или господа, работещите в тези професии безотказно се радват на интереса на противоположния пол, а и обикновено общуват с щастливи клиенти. В кой бизнес може да се похвалите, че повечето клиенти са щастливи още преди да дойдат при вас? Разбира се, освен в частния случай, когато се налага да спасите живот – но това прави работата още по-привлекателна сама по себе си. Герой на заплата. А и 8-10 часа на плажа всеки ден не са за изпускане.

 

2. Качествен контрол в компания за сладолед

1068159_28392069

Някой все пак трябва да опитва тези сладоледи, нали? Представете си – сладоледи, от всички видове, всеки ден. И ви плащат, да се тъпчете с тях. Е, няма да е добре за кръвната захар, но нали трябва да се служи на обществото.

 

3. Координатор на музикален фестивал

826966_75254646

Една от мечтаните младежки летни работи, най-вече заради купона, безплатните пропуски и възможността дори да се докоснеш и размениш няколко реплики с някоя от любимите музикални звезди. Разбира се, обикновените работници там едва ли печелят много, да не споменаваме, че доста от тях участват дори изцяло на доброволчески начала, но нефинансовите ползи са многопластови. А ако фестивалът е край морето или в някой приятен планински курорт, както често се случва в България, емоциите се съчетават с гарантирана прохлада.

 

4. Куратор в музей

696452_43580624

През лятото едва ли много хора посещават градските музеи, така че това наглед може да е скучна работа. Само че когато скалата на термометъра премине критичните за комфорта стойности, си спомнете, че музеите обикновено са в стари, хладни сгради, а ако не – имат климатизация, за да се съхраняват експонатите при максимално добра стайна температура.  А и ако обичате изкуството, едва ли ви трябва навалица от хора, може просто да го съзерцавате спокойно, докато останалите се чудят къде да се скрият.

 

5. Пещерен гид

533361_56422288

Има и толкова мразещи слънцето хора, да. Както знаете, пещерите поддържат еднаква температура през всички сезони, така че ако обичате да сте на тъмно, влажно и прохладно, естествените образувания в скалите са най-близкото, което можете да получите до шотландски климат по нашите земи.

Но понеже повечето от вас така или иначе ще си останат в офиса – не забравяйте класическите съвети: пийте много течности (2-2.5 л. на ден), избягвайте тъмните дрехи и тежките храни и не се нервирайте излишно, за да нямате проблем с кръвното.

Свързани публикации