„Непосилната лекота на битието“ – една от най-великите книги на ХХ-ти век, е начело на класацията тази седмица

„Непосилната лекота на битието“ на Милан Кундера зае първо място в седмичната класация на „Книгата, която ме вдъхновява“. Това е творба за цената на страстта и политиката, за изневярата и за идеалите. Роман, който се намира някъде по средата между комедията и трагедията, засягащ всички аспекти на живота.

Номинацията на „Непосилната лекота на битието“ дойде от Светльо Желев, приятел и партньор на „Книгата, която ме вдъхновява“. Можете да видите интервю, което направихме с него ТУК.

  • „Непосилната лекота на битието“ от Милан Кундера

neposilnata-lekota-na-bitieto

Една от най-великите книги на XX век. Книга, която вдъхновява и осмисля толкова много от нашето битие.

 

  • Да пробудиш драконче от Николай Теллалов

cache_200_500_da-probudish-drakonche

 

Носи свежест и загадъчност, смях, както и нещо типично българско, някакъв дух, който те докосва на по-вътрешно от съзнателно ниво. Припомня някакъв оптимизъм и приказно безгрижие, което не съм изпитвала откакто бях дете.

  • Падналите богове

cache_200_500_padnalite-bogove

След над хиляда прочетени книги, Дейвид Зиндел остава най-обхватният ум и едно от най-пламенните сърца, които познавам. (А като комбинация между двете е ненадминат.) Неговият Данло уи Соли Рингес, със стремежа си да обхване и свърже всичко – целия свят, целия Космос, цялото, цялото – е постоянно присъствие в мислите и делата ми, оформил ме е и продължава да ме оформя като човек.

8

Конкурсът ще продължи 10 седмици, а на 1 ноември – Деня на народните будители – ще обявим Топ 30 на най-вдъхновяващите книги, според вас, нашите читатели.

Не пропускайте да се присъедините към Facebook групата на „Книгата, която ме вдъхновява“, където си говорим за любимите книги и за вдъхновението, което ни носят:

likeus

Публикации от серията