Нови български автори оглавиха класацията на 30-те най-вдъхновяващи заглавия в „Книгата, която ме вдъхновява“

Книгите, онзи малък по размери предмет, наситен с толкова емоции, събрал безброй животи и преплел безброй съдби… Кой би могъл да се откаже от безценната емоция да разгърне страниците и да бъде погълнат от магията?!

Именно тази магия бе събрана на едно място, благодарение на инициативата „Книгата, която ме вдъхновява“, организирана от JobTiger. В продължение на 12 седмици любителите на книгите и четенето имаха възможност да номинират и съответно да гласуват за най-вдъхновяващите книги според тях.

DSC_0150На 1 ноември, Денят на народните будители, в Столична библиотека се състоя и финалната церемония по обявяването на  30-те най-вдъхновяващите книги според съвременните читатели. Г-н Светлозар Петров, управител на JobTiger и г-жа Юлия Цинзова, директор на Столична библиотека, приветстваха гостите и ги поздравиха за Деня на народните будители. Именно на този светъл празник бяха представени и финалистите в „Книгата, която ме вдъхновява“:

  1. „Животът може да е чудо” – Ивинела Самуилова
  2. „Къде отиваш, пътнико?” – Ивинела Самуилова
  3. „Непоискано добро” – Светлини сред сенките – Колектив
  4. „Аурелион – вечният баланс” – Светлини сред сенките – Колектив
  5. „Пчелата – любов извън времето и пространството” – Оура Лов

Пълната класация можете да видите на http://jobtiger.tv/book/top30/

През изминалите 3 месеца в конкурса бяха предложени над 550 заглавия от различен жанр, епоха, стил. Близо 100 от тях бяха на български автори. Наред с Иван Вазов, Йордан Йовков, Димитър Димов, Димитър Талев и ред други класици, читателите номинираха и много съвременни български автори. Така, „Книгата, която ме вдъхновява“ се превърна в своеобразна платформа за новите български писатели и именно техните творби оглавяват класацията.

DSC_0170

За финал на събитието бяха наградени най-активните участници в конкурса. Те получиха страхотни книги, предоставени от издателство Изток – Запад и Светлозар Желев, както и 10 безплатни членски карти от Столична библиотека. 

Публикации от серията