Още три заглавия попаднаха в Топ 30 на „Книгата, която ме вдъхновява“

Вчера приключи и последната седмица, в която имахте възможност да номинирате книги за конкурса ни „Книгата, която ме вдъхновява“. До края на настоящата седмица можете да гласувате за последен път и да оформите облика на финалната класация от 30 най-вдъхновяващи книги. 

Финалът на „Книгата, която ме вдъхновява“ е съвсем близо. На 1 ноември, Деня на народните будители, ще разберем как изглежда „Топ 30“ в инициативата ни „Книгата, която ме вдъхновява“.  

Ето кои са и поредните заглавия, които влизат в класацията и думите, с които наши читатели ги номинираха:

cache_200_500_zemyata-na-zhivata-vechnost-indiyski-dnevnik„Обикновено откривам съкровища в библиотеките на хората. И съкровени книги като тази. Озари ме с лъчистата душевност на автора и ме порази с неговата свръхчовечност.
Навярно всеки пътепис-дневник е вълнуващ и затрогващ, но не индийските културни забележителности ме заплениха, а душата на пишещия. Пътепис на душата му. Пленителна деликатност, чувствителност и копнение към красотата в неизброимите ѝ измерения. Симпатичен хумор дори към себе си. Обичам да си спомням не само за часовниците, но и за лавандуловия спирт и другите спасения на пътешественика от тропическата амеба и комарите.
Шурбанов, отдавна омаян от възрожденеца, както го нарича, Рабиндранат Тагор: “Разлиствам с благоговение тетрадките, по които е минала ръката на гения” (стр. 188).
Светоусещането на автора е с готовност толерантно, но и здравословно критично. Родината и София трептят в съзнанието му, наред с бисерите на световната духовна култура.
За щастие вече имаме “Приписки” на Шурбанов, за да можем да се вдъхновяваме и от тяхната човечност. Но не спирам да мечтая за преиздаването на “Земята на живата вечност”.“

cache_200_500_5430e21bbd4b5_vreme-razdelno„Отзив за „Време разделно“… нямам. Говорил съм за романа, спорил съм, убеждавал съм, по форуми и литературни събития, и на живо с приятели – но каквото и да съм казвал, все ми е оставяло нагарчане. Недостатъчност.“

 

 

cache_200_500_542ff2a3e0b83_paragraf-22„Вдъхновява ме с непреходната си актуалност.“

Имате една седмица на разположение, за да изберете още три вдъхновяващи заглавия сред последните 16 номинации. Не се колебайте, гласувайте за добрите книги!

книгата, която ме вдъхновяваГласуването за подреждане на финалния Топ 30 в конкурса ще стартира от следващия понеделник и ще продължи до 27 октомври. А на 1 ноември – Деня на народните будители – ще обявим Топ 30 на най-вдъхновяващите книги, според вас, нашите читатели.

Не пропускайте да се присъедините към Facebook групата на „Книгата, която ме вдъхновява“, където си говорим за любимите книги и за вдъхновението, което ни носят:

likeus

Публикации от серията