Оура Лов: „Истината сама по себе си е многослойна и всеки има право на своята истина“

В инициативата „Книгата, която ме вдъхновява“ ви срещахме с интересни хора и ви запознавахме с интересни заглавия през последните 10 седмици. Днес ще направим и двете, защото срещата ни е с Оура Лов, автор на книгата „Пчелата – любов извън времето и пространството“. Ето какво сподели тя с нас:

1377303_747070801996438_6974503759136036838_n

Здравейте! За читателите съм Оура Лов. Това е псевдонимът, който сякаш си дойде със самата книга „Пчелата – любов извън времето и пространството”. Ако трябва да направя някакво тълкуване, името означава – аура на любовта, поне така звучи горе-долу на английски. Когато през 2009 г. написах тази книга нямах намерения да я издавам в България. Дори изобщо не мислих да я издавам. Написах я за себе си. Често ми задават въпроса дали книгата е истинска история и има ли нещо общо с мен. Общото между мен и героинята е, че и двете търсим себе си. Използвала съм прототипи, но всичко е художествена измислица и съм оставила душите сами да разпознаят кое е истина и кое – не. Истината сама по себе си е многослойна и всеки има право на своята истина. Затова сме толкова различни – за да се развиваме.

Вашата книга „Пчелата – любов извън времето и пространството” спечели място във финалната класация на конкурса ни „Книгата, която ме вдъхновява”. На какво отдавате този успех?

Може би в моята книга хората са се огледали и както споделят, при срещите си с мен, това е една правдоподобна история, на която вярват, защото е красива и ги отвежда извън времето и пространството в изследване на безкрайната тема – Любов. Откриват себе си в историята и си задават въпроси, които им помагат да изяснят собствените си казуси в живота.

Какво е вашето вдъхновение за да пишете?  

Както вече казах, започнах да пиша за себе си като терапия. Исках да избягам от собствената си реалност и да пиша за свят на красота и любов. Такива са всички мои книги – приказки за пораснали деца.

Когато пишете, имате ли предвид конкретна публика, към която е адресиран текстът?

Отново ви казвам, пиша за себе си, а не за да бъда оценявана. Вярвам, че всеки е уникален и хора с моята вибрация и усещане за света ще харесат приказките ми, а други – няма. Аз просто проявявам себе си пишейки, точно затова и използвам псевдоним.

Какво обичате да четете?

Не зная как ще прозвучи, но преди да започна сама да пиша четях много. До леглото ми винаги имаше купища с книги. Обичах да чета романи, психология, книги за личностно развитие и всякаква научна литература. Сякаш без книги около мен не можех да живея. Присъствието им ме успокоява. Все още най-тежкият ми багаж когато се местя в поредното жилище под наем са книгите. Откакто започнах да пиша обаче, установих, че повече ми харесва да съчинявам истории. Понякога болезнено изпитвам желание да запиша мислите си. Ако не успея, вълшебният момент отминава и после  идеята трудно може да се облече с думите, които са били в ума ми в онзи уникален момент, който за жалост често изпускам.

Бихте ли препоръчали три заглавия, които са ви вдъхновили през житейския Ви път?

Трудно е да се спра само на три заглавия. Във всеки период от живота ми е имало някоя книга до мен. Те са най-верните приятели. Обичам да усещам енергията им. Понякога просто ги държа в ръце или отварям някоя страница и прочитам послание, което съм си „повикала”. Книгите идват при човек в точното време, когато има нужда от тях и именно затова в този момент най-силно въздействат. След време същите тези книги може да се окажат не толкова вдъхновяващи или читателят да се повлияе от други моменти в тях, които преди е подминал.

И не забравяйте, че гласуването за подреждане на финалния Топ 30 е отворено. До 26 октомври, ще можете да гласувате за заглавието, което смятате за най-вдъхновяващо от любимите 30. Именно вашите гласове ще подредят финалната класация. А на 1 ноември ще обявим както всички 30 заглавия, които бяха седмични финалисти през изминалите 10 седмици, така и първите 3 най-вдъхновяващи книги за съвременния български читател.

Сега всичко е във ваши ръце. Нека видим кои са книгите, които носят най-много вдъхновение и си заслужава да бъдат четени, препрочитани и препоръчани!

Публикации от серията