Sofia Game Jam 2014 ще се излъчва на живо

Sofia Game Jam е страхотна възможност за дизайнери, програмисти, саунд дизайнери, графични артисти или просто хора, които се интересуват от видео игри, да се съберат и заедно сътворят игра за по-малко от 48 часа. Събитието започва в петък, 24.01.2014 в 12:00 часа с регистрация в Бетахаус.

За тези, които няма да имат възможност да приемат 48-часовото предизвикателство заедно с още 17 000 участника, Sofia Game Jam 2014 ще се излъчва на живо от betahaus.

Всички, които се интересуват от видео игри, ще могат да станат част от събитието и да гледат в реално време старта на Sofia Game Jam 2014, както и презентациите на специалните гости. Ето какво ще имате възможност да видите:

Live drawing демонстрация от трима артисти от генералния спонсор на събитието – Юбисофт София, студиото, което разработва най-големите заглавия на Юбисофт, включително и Assassin’s Creed 4 Black Flag.

Презентация на тема анимация и арт от Жил Монтей, който е работил като аниматор върху многобройни заглавия на Юбисофт, сред които Far Cry 3: Blood Dragon, Assassin’s Creed III, Might & Magic: Duel of Champions и Myst IV: Revelation.

Един от основателите на Imperia Online, Доброслав Димитров, ще ни разкаже повече за бизнес страната на индустрията. Какво е да си предприемач в гейм индустрията и да работиш върху един от най-мащабните български проекти, продуктът ти да се използва от над 20 милиона потребители от цял свят и защо Imperia Online откри безплатно училище за разработчици на игри в България през лятото на 2013.

Тим Гарбос, един от организаторите на Nordic Game Jam, пък ще направи техническо представяне на Unity Software и ще даде съвети на участниците за работа с платформата, както и практически съвети за работа по време на гейм jam-а.

Ще се излъчват и презентациите на Global Game Jam, както и обявяването на тазгодишната тема, върху която ще работят всички 63 участващи страни.

За повече детайли, следете страницата на събитието: sofiagamejam.com

А за тези, които желаят да се включат на място, регистрацията все още е отворена: http://sofiagamejam.com/reg.html

Публикации от серията