SoReadable: Петров. Куманова. Кирилов.

Трима млади творци на градската проза отново ще четат заедно в уютната зелена къщичка на SOHO на 5-ти ноември.

SoReadable e ежемесечната поредица от литературни четения в уютна атмосфера и любима част от културната платформа на SOHO. Боби Петров, Мария Куманова и Нинко Кирилов отново се промъкват “забелязано” в културната програма на арт коуъркинг пространство в центъра на София. За авторите зелената къща вече се утвърждава като втория им дом. Този път са приготвили две лъжици проза, една водна чаша поезия, няколко щипки полузабавни шеги или накратко десет кофи качествена съвременна литература.

SoReadable_Petrov.Kumanova.Kirilov_cover_photo

Боби, Мария и Нинко се откриват сред трите допълващи се думи на литературна градска проза.

  1. Боби е почитател на “бързата градска романтика”, в която преплита проза и поезия. Творбите му може да откриете в 11AM или на http://11-am.org/
  2. Мария представя реалния живот през призмата на своята литература. Блога си (http://bamfi.wordpress.com/) тя е превърнала в емоционално ежедневно четиво, което да предизвика уюта, от който се нуждаем.
  3. Нинко гостува на SOHO за четвърти път, залагагайки на хумор и проза, за да преоткрие колоритността и смеха. Както го е направил и в своята книга “Двойници и животни” (http://ninkokirilov.wordpress.com/). Нинко се нареди и сред финалистите в конкурса ни „Книгата, която ме вдъхновява„. 

Пригответе си добрия вкус, защото определено ще имате нужда от него в градската атмосфера, която ще пресъздаде Литературната ламя на тримата творци. 

Входът по традиция е свободен и води към етажа под звездите.

Публикации от серията