Математика в модата: Формула за обличане в корпоративна среда

Има ли наистина математика в модата и какво означава това?

Не си представяйте квадратни уравнения, това няма нищо общо с тях. Но пък има трикове, комбинации и няколко формули, които успешно се прилагат в модния свят. Те, разбира се, няма да направят аутфита ви скучен, но ще ви улеснят в избора на дрехи, за да изглеждате стилни и елегантни винаги.

Формулата е наистина лесна и приложима за всяка корпоративна визия. Използвайки я в ежедневието си, успешно ще прескочите рамките на еднообразния костюм и ще се чувствате добре в кожата си.

колаж

А ето и какво означава тази формула, преведена на разбираем език.

Основни дрехи (basics) – и друг път сме коментирали въпроса за basic дрехите, но нека припомним отново. Това са дрехи с класическа кройка в един цвят, които може да носите в разнообразни комбинации.

Интересен елемент – направете облеклото дръзко вместо скучно и еднообразно. Стратегията е лесна. Просто добавете ярък цвят или дреха с различен от основния десен, на която да акцентирате.

Завършващ елемент – добавете завършващ елемент, който да свърже „основната дреха“ с „интересния елемент“. Такива са връхните дрехи. Те създават цялостна, завършена и ефектна визия, към която няма нужда да добавите нищо повече.

Аксесоари – те са бонусите във визията. Придават блясък и подчертават личността на човека в целия сет. Аксесоарите са важни, особено в корпоративния стил, защото точно с тях можете да акцентирате и създадете индивидуалност в облеклото най-лесно, без тя да бъде натрапчива. Но не забравяйте, че трябва да се внимава особено много с тях.

Ето и няколко добри примера, които открихме в интернет пространството:  

Create-Outfits-Fast-V1A

Create-Outfits-Fast-V2A

Create-Outfits-Fast-V3A

Create-Outfits-Fast-V4A

Create-Outfits-Fast-V5A

Публикации от серията