Моден блогър и PR. Ето какво каза Ванина Ханджийска за модата, стила и работата

Четвъртък – време за мода в JobTiger.tv!

Днес съм особено щастлива да ви срещна с една дама, на която аз се възхищавам и следя с удоволствие. Тя е моден блогър и PR, а за модата и стила знае много и сега ще го сподели с вас.

Style inspiratrice_DWRinspired

Ванина Ханджийска е момиче от корпоративния живот, от света на комуникациите, влюбено в модата и безкрайните проявления на стила в нашето всекидневие. Създава Style inspiratrice преди 2 години, за да сподели своите стилистични идеи, както и да покаже талантливи творци от сферата на модата, дизайна и изкуството.

Здравей, Вани! Благодаря ти, че се съгласи да бъдеш първия блогър в новата рубрика за стил и мода в JobTiger.tv!

Style inspiratrice_colorfulКакво те накара да заобичаш модата и да създадеш блога Style inspiratrice?

Любовта ми към модата е дългогодишна и трудно бих откроила конкретен момент или причина. Смятам, че тя се затвърди от срещата ми с едно от големите имена в модния дизайн – Лойд Клайн в тийнейджърските ми години, от възможността да видя наживо колекция висша мода и да разменя няколко думи с дизайнера. Във времето се случиха някои събития, емоцията, знанията и идеите се събираха и чакаха момента, за да се материализират. Една сутрин просто се събудих с идеята, че трябва да направя блог за мода и…така започна всичко.

 

Style inspiratrice - special corpo event

 

 

Как се облича един моден блогър в България?

С въображение! Всеки от нас носи своята индивидуалност, стил и предпочитания, които предава в  начина, по който изглежда. За мен е супер вдъхновяващо да срещам други блогъри, както и да чета публикациите им.

 

 

 

Style inspiriatrice_debordeeТи си един от най-популярните модни блогъри в България, но освен блога си имаш друга основна професия. Разкажи ни малко повече за твоето професионално призвание 🙂

Благодаря ти, Ани. В професионалния си живот се занимавам с PR и комуникации във финансовия сектор. На пръв поглед работата и хобито ми нямат много общо, но според мен, най-важното е, че обичам и двете. Освен това, визията ни, начинът по който изглеждаме, също е форма на комуникация. В професията ми ценя особено много динамиката, възможността да развиваме различни проекти, да организираме интересни събития и инициативи, да създаваме взаимоотношения, да разказваме по интересен и разбираем начин истории, които са важни за хората.

Твоята професия е PR. Има ли определен дрескод, който трябва да Style inspiratrice_corpoспазваш на работа?

Работя в корпоративния свят и то в сектор, който има славата на консервативен,
насочен към традициите. Стремя се винаги да съм облечена представително и адекватно на средата, на хората, с които общувам, като оставям вярна на своите разбирания. Ще дам конкретен пример – не мога да нося т. нар. бизнес панталони, както и костюми тип пола и сако. Просто на подсъзнателно ниво сякаш се бунтувам срещу готовите комбинации и първата ми реакция е да ги разчупя, да смеся различни ансамбли, да комбинирам по мой си начин. Във всекидневието се придържам най-често към рокля и сако/жилетка. Това според мен е една от най-елегантните и женствени комбинации. Залагам и на съчетания от пола и сако. За щастие, тъй като професията ми е по-творческа, мога да си позволявам по-разчупени детайли, но се стремя да се придържам към едно по-изчистено и елегантно облекло. Всъщност, една от първите рубрики в блога е working in corporate ≠ boring look.

Style inspiratrice-flower bomberКак определяш стила си на обличане?

Иска ми се да кажа – елегантно-неглиже, но в интерес на истината, това важи повече за свободното ми време. Иначе бих го определила като градски шик с корпоративни елементи 😉

Модните тенденции се сменят всеки сезон. Ти обновяваш ли гардероба си според актуалните тенденции?

С огромен интерес следя тенденциите и идеите на дизайнерите за всеки следващ сезон. Винаги пречупвам нещата през себеусещането си и стила си. За мен новите тенденции са интересни с предизвикателството, което отправят – смела ли съм, за да пробвам това, дали ще мога да го интерпретирам или не. Не следвам сляпо тенденциите, защото всяко едно нещо има своя контекст. Но те ме вдъхновяват – така например безрезервно се запалих по влиянието на спорта в модата и (за)връщането на маратонките в нашия живот. Видяхме ги по време на  дефилетата за висша мода, в списанията, на улицата.

Зная, че си един от големите поддръжници на българските дизайнери и мода. Мислиш ли, че и  София може да се превърне в модна столица в бъдеще?

Да, смятам, че имаме много талантливи дизайнери, които творят мода на световно ниво. Буквално преди дни имахме много силни участия на Модната седмица в Берлин – на Силвия Русчева и Николай Божилов. Една от целите ми в блога е да покажа тези хора и положителния пример, който те дават. София има шанс да стане столица на модата един ден, но трябва да извърви своя път до там. Няма да се случи веднага, нито ще бъде лесно, защото според мен това е и въпрос на култура, на светоусещане, на отношение и уважение към интелектуалния труд и работа на дизайнера. Също така, това е и въпрос на икономически възможности и развитие на обществото.

Style inspiratrice_DVF inspired

И за финал, като PR и популярен моден блогър, какъв моден съвет би дала на нашите читатели?

Да бъдат себе си, да се доверяват на своето усещане, да носят онова, което им харесва и да използват въображението си и да бъдат смели в своя избор!

Публикации от серията