Модната тенденция, която премахва поне 2 номера от размера

Отново е четвъртък и е време да разнообразим работната седмица и сериозните статии с малко модно вдъхновение. Тази седмица ще ви разкажа съвсем накратко за една много практична тенденция. Практична от гледна точка на това, че няма да се въртите пред огледалото и да се чудите дали дрехите са се свили или пък сте качили няколко килограма. С тази тенденция бързо ще създадете илюзията, че сте доста по-слаби отколкото сте всъщност.

Сигурно вече искате да знаете каква е тайната и аз няма да се бавя повече.

Как приемате панталоните и полите с висока талия всъщност?

Панталон с висока талия

След дългогодишната „любов“ към ниската талия, през последните няколко сезона се забеляза тенденция за промяна и по-точно, към висока талия. В началото на мен лично ми беше много трудно да свикна. Имах чувството, че нещо неестествено стяга талията ми… но това усещане изчезна бързо. Превърнах се в абсолютен фен на високата талия и много от дрехите, които правя са именно такива. Но има нещо повече, дори няколко неща повече, които могат да предизвикат и вашата любов към тази тенденция.

Панталон с висока талия

Снимка: http://justaprettystyle.blogspot.ca

Високата талия е стилна

Да, така е. Не напразно официалните дрехи не са с ниска, а с висока талия. Всъщност, носейки висока талия, вие създавате илюзията, че имате по-дълги крака.

 

Дрехите с висока талия ни правят да изглеждаме по-слаби

Не се шегувам! Тествано и доказано е, носейки висока талия, ние визуално премахваме няколко номера от обиколките си. Световните стилисти също ни съветват да изберем панталон или пола с висока талия, ако имаме притеснения относно теглото.

 

Панталон с висока талия

Снимка: http://emilymaynard.com/

 

Може да се носи с Cropped Top

Тези симпатични блузки с недостатъчна дължина, които са тренд от няколко сезона насам, се комбинират перфектно  с долна част с висока талия. Но тук трябва да внимавате с материите, ако става въпрос за сет, който ще носите на работното място. Ще ви издам една малка тайна – никога няма да сгрешите, носейки топ от коприна.

Супер слаб силует

Панталон с висока талия

Снимка: http://www.pinterest.com/

P. S. Въпреки че има малки модни трикове, с които да изглеждате и да се чувствате добре в дрехите си, аз бих ви препоръчала да се запишете и на спорт, който ще ви накара да се чувствате дори още по-добре. Със спорт ще се тонизирате, ще отнемете част от натрупаното през деня напрежение и ще се чувствате добре не само в дрехите си, но и в „кожата си“.

Това беше нашата модна рубрика за тази седмица и въпреки че обещах да бъда кратка, казах доста неща отново. 🙂

Не пропускайте да прочетете предишните ни публикации в рубриката „Съветник“ или да видите видеото от миналата седмица на тема, в което си говорим как да стилизираме една черна рокля с три различни сака.

 

Публикации от серията