Не можете да работите ефективно? Може би, офисът е виновен

Всички мениджъри и работодатели се стремят да извличат максимална полза от своите служители. За целта, те системно мислят как да стимулират креативността и да увеличат производителността им. Един от начините да се постигне тази цел е, като се отдели сериозно внимание на офиса, устройството му и всички удобства, които той може да предложи. Има дори компании, които са се прочули в целия свят със своите нетрадиционни офисни площи и максималния комфорт, който предлагат на служителите си.

Д-р Рон Фрийдман, експерт по планиране на офисно пространство, се е заел със задачата да проучи и систематизира в книга всички важни фактори, които имат отношение към създаването на удобни и функционални работни места. Такива работни места, които стимулират максимално служителите към прояви на творчество и висока работна производителност.

Д-р Фрийдман е установил, че действително работното ни място оказва силно въздействие върху това, как се чувстваме и работим. Например, височината на таваните определя степента ни на креативност, цветовата гама на стените ни подтиква или възпира от определено поведение, шумовото ниво пък намалява или увеличава ефективността ни.

В крайна сметка, д-р Фрийдман дава серия от препоръки, които могат да подобрят работния процес, да направят сътрудниците по-мотивирани и да повишат успеваемостта на компанията. Чуйте неговите съвети във видеото или си купете книгата му.

Свързани публикации