Няколко приложения, които правят работата по празниците поносима

Няколко приложения, които правят работата по празниците поносима

Празниците вече чукат на вратата, а коледното настроение постепенно завладява всички ни. След две седмици проверяването на служебния имейл ще е само далечен спомен… Освен ако не работите нещо, което не ви позволява да се отдадете изцяло на еуфорията, близките си и почивката. В много фирми почивката означава работа от вкъщи. Ако това ви звучи познато, не сте сами. Ето няколко полезни апликации, с които по-лесно да балансирате между личния празник и служебните задължения.

За да поддържате връзка

  1. myMail

С това приложение ще можете да следите всички свои имейл акаунти едновременно и ще получавате обобщение на всяко получено писмо. Можете да подреждате съобщенията си по различни признаци и да персонализирате нотификациите си така, че да не прекъсват семейната вечеря, ако не е наистина важно.

  1. TextExpander за iOS и Texpand за Android

Ако не е достатъчно да проверявате имейла си, а ви се налага да отговаряте бързо от мобилно устройство, в помощ ще ви бъдат тези инструменти за разширяване на текста, стигащи отвъд функцията за auto-correct на дадена дума. Те ви позволяват да поставите цели фрази, изречения или параграфи.

  1. Screencast-o-Matic

Ако комуникацията се усложнява, защо не направите нещата по-прости и ясни със скрийнкаст? Ако трябва да дадете детайлизирани инструкции или да обясните процес, скрийнкастът е точно това, което ви трябва, защото ви спестява километричните словесни обяснения. Това приложение записва видео с промените на екрана на компютъра паралелно с гласа ви.

За да бъдете разумни

  1. 1Password

Не изнасяйте от офиса конфиденциалната информация на фирмата, не се разхождайте със служебни пароли, написани върху хвърчащи листове. Тук ще ви помогне някое от приложенията за управление на пароли, които може да се ползват както на компютър, така и на мобилно устройство. То ще ви осигури безопасен достъп до всички важни акаунти с една главна парола.

  1. TripMode за iOS и Network Usage за Windows

Ако сте извън офиса, сами отговаряте за онлайн сигурността. Когато използвате подобни апликации, вие контролирате онлайн активността си и решавате кои програми ще имат достъп до интернет. Това спира нежеланите качвания и изтегляния, така че информацията ви е защитена.

  1. Hideman

За да се предпазите където и да сте, уверете се, че използвате приложение като това. То създава VPN (виртуална частна мрежа), която криптира данните ви, за да не може до тях да стигне друг в същата мрежа.

За да има баланс

  1. f.Lux за iOS и Twilight за Android

Вторачването в монитора преди лягане означава, че няма да можете да си починете пълноценно. Ако прекарвате няколко часа в писане на съобщения, след като цялото семейство вече си е легнало, помислете за хигиената на съня. Можете да намалите негативния ефект върху здравето си, като инсталирате някоя подобна апликация, контролираща светлината, която устройството ви излъчва.

  1. CubeFree

Ако трябва да се отървете от всички, за да свършите малко работа, опитайте това приложение. То ще ви покаже близките места с надеждна Wi-Fi връзка, електрически контакти, както и сравнително тиха среда. Ще можете да прочетете мнения за тях. Използвайте го, когато се налага, после отново ще се опитате да обясните на баба си какво точно работите, тя все още ще иска да знае.

  1. Routehappy

Понякога времето на пътуването е най-продуктивното време. Трябва да знаете дали ще имате условията да отметнете малко работа, докато трае полетът. Routehappy ви позволява да проверите удобствата, с които ще разполагате.

Някои от тези приложения са безплатни, а други можете да опитате безплатно за пробен период. Независимо от количеството работа, която ще ви се наложи да свършите по празниците, използвайте ги – ще стане по-лесно и бързо. Това ще ви даде възможност да се насладите на повече време с любимите си хора.

Свързани публикации