Парижки стил в обличането – как да го постигнем

Едва ли има някой, който не се е възхищавал на стила на обличане на парижките жени. Толкова елегантно, толкова шик и привидно лесно. Жените в родината на Коко Шанел имат като че вродено чувство за елегантност. Но защо този талант го имат само парижанките?

Тайната на парижкия стил всъщност се крие не в дрехите и аксесоарите, а в самите жени. Парижанките не се страхуват да изразяват себе си по начина, който смятат за най-добър. Обличат се според личното си светоусещане, готови да покорят света. Стрийт стайлът в тази модна столица е твърде емблематичен, за да бъде объркан. И той е повече усещане, отколкото нещо конкретно. Но все пак и гардеробът на парижанката си има основни елементи. Нека видим кои са те:

Солидни цветове – това не означава, че тези жени се обличат само в един цвят, но всяка отделна дреха в повечето случаи е едноцветна, а бижутата са акцент.

Полка точки и райе – двата любими десена на парижанката. Те често присъстват в нейния гардероб, а вече са се превърнали и в емблема на модата в романтичния Париж.

Поли – да носиш пола е женствено и красиво. Парижанките го знаят и често прилагат полата като инструмент на своята женственост.

Шапка – още един вечен символ на Париж е сламената шапка. Тя придава романтично, дори момичешко излъчване и може тотално да преобрази и най-скучния сет. 

Публикации от серията