Полезни безплатни приложения, които да ви помогнат с организирането на месечния бюджет

Полезни безплатни приложения, които да ви помогнат с организирането на месечния бюджет

Парите със сигурност не растат по дърветата, но пък обаче обикновено магически се изпаряват от джобовете ни. Сметки, наеми, ежедневни харчове, спестявания и всякакъв друг тип разходи изпълват дните ни от месец до месец и често се случва да загубим следа къде колко сме похарчили или заделили и за какво. И краят на месеца – освен ако нямаме прецизността на счетоводител – обикновено ни заварва в неприятна ситуация или иначе казано – „на червено“. За щастие, за смартфоните, които ползваме ежедневно за какво ли не друго, са разработени множество полезни приложения, които да ви помагат с разпределянето на финансите. Ето някои от тях – най-разпространените и по-важно – безплатни.

  1. Mint

Това приложение се свързва с банковата ви сметка и според историята на извлеченията ви, заедно със собственоръчно зададени от вас цели, създава месечен бюджет, който да следвате. Приложението е сигурно, простичко за работа и препоръчвано от мнозина.

  1. Pocketguard Budget App

Тази програмка следи харчовете ви, сравнявайки ги с вашия доход и ежедневно показва каква част от него остава. Заедно с това напомня за текущи плащания – като сметки и наеми – и създава диаграми, които показват за какво харчите най-много пари (плащайки директно с карта, разбира се).

  1. Wally

Полезна програмка, в която дори можете да качвате снимки на вашите касови бележки или всякакъв тип разписки, които биват отчитани от приложението и отнесени към вашия месечен бюджет. Wally също така удобно алармира, когато наближите твърде ниска точка на финансите си, когато времето за плащане на сметки наближава или когато сте достигнали желаните от вас спестявания.

  1. Level Money

Особено полезно приложение! То заменя сумата в банковата ви сметка с цифра, която – пресметната от предишните ви харчове, оставащите дни от месеца и имаща предвид важни разходки като сметки и наеми – ви дава колко пари е препоръчително да похарчите през деня. Или казано накратко – дава ви „реалния“ месечен бюджет – без всички тежки, но задължителни разплащания – и ви предлага ежедневно негово разпределение.

  1. Unsplurge

За разлика от сериозните и полезно-ограничаващи приложения дотук, Unsplurge е готино такова. В него задавате крайни цели за спестявания свързани с ваши желания – екскурзия, голяма покупка на нещо скъпо, което сте желали отдавна и прочие. А когато вие постигнете вашата цел, това може да бъде споделено онлайн сред потребителите на приложението (ваши приятели, например) и да получите освежаващи и позитивни честитки за добрата ви мотивация. Unsplurge също е напълно безплатен, но уви – предназначен е само за iOS системите.

 

Свързани публикации