Приложения, улесняващи живота на фрийлансъра (продължение)

Приложения, улесняващи живота на фрийлансъра (продължение)

Работата ви на свободна практика изисква творческа енергия, но и умения да я озаптявате съобразно целите на конкретните проекти. Необходими са ви сили, воля, пунктуалност и малки технологични хитрини, за да се отличите в сферата си на реализация и едновременно с това да запазите духа си бодър. Защото рядко обичаме досадните детайли, свързани с работата – списъците, архивите, писането на имейли по калъп, сметките и много други. Тук ви предлагаме продължение на списъка с приложения, които, надяваме се, ще ви улеснят в работата.

Инструменти за управление на проекти

  1. Създателите на MindMeister предлагат да „картографирате“ ума си (това вече са направили повече от 4 млн. души) и твърдят, че тази апликация ще е в пъти по-полезна от добрите стари бели листове.
  2. FreedCamp е друго ефективно приложение за управление на дейности, независимо от характера им.
  3. Google Apps най-вероятно са ви добре познати, особено ако имате акаунт в Google, затова само ще напомним за тях: Google Docs, Google Sites, Google Calendar, Google Reader и т.н.
  4. В днешно време ни се налага да помним тонове информация и постоянно сме заливани с нова. Мозъкът ни наистина не може да се справи с всичко това. Тук на помощ идват приложения като Evernote. Не позволявайте на добрите идеи да ви се изплъзнат, защото сте прекалено заети.

Апликации, които ви помагат в областта на предприемачеството

  1. Mint е приложение, разработено, за да имате пълен контрол над парите си, и неслучайно е високо ценено от много хора – красив интерфейс, отлични инструменти, безплатна услуга.
  2. ContactMe съчетава в себе си няколко функции. Чрез тази апликация лесно подреждате бизнес контактите си, проследявате задачите си в списъци и в календар във всеки един етап от изпълнението им, включително кореспонденция, крайни срокове, уговорки и др.
  3. DeskTime е инструмент, подходящ за ръководещите собствен бизнес, за фрийлансъри като програмисти, дизайнери, счетоводители… Позволява ви да следите кога и как работят хората, които наемате – работят независимо, но прозрачно, но и да анализирате собствената си продуктивност, за да оптимизирате процеса и да намалите излишните разходи.

Приложения за социалните мрежи

  1. Tweriod е апликация, която цели да ви помогне да уцелите точното време за даден туит, така че посланието да достигне и да въздейства на възможно най-много хора.
  2. След като горното приложение ви осигури информацията по кое време са най-активни последователите ви, използвайте Buffer, за да настроите времевите периоди, в които ще публикувате всеки ден. Също така можете да го използвате във Facebook.
  3. SocialOomph има богат арсенал, когато става дума за социални мрежи. Инструментите, които предлага за Twitter, обаче, са най-впечатляващи.

Свързани публикации