Три смайващи технологични джаджи за по-ведър офисен живот

Технологиите напреднаха толкова бързо, че светът доби леко скучен вид напоследък. Вече всички имат смартфони, макар и половината от хората да нямат дори бегла идея за какво могат да им послужат, освен за разговори. Таблетите, лаптопите и всички останали умни джаджи отдавна не впечатляват никого и стана така, че всички се унифицирахме технологично до неприемлива степен. Скука. Скуууука.

Ако много държите да бъдете малко по-различни, не е необходимо обаче непременно да се връщате към телефона с шайба и пишещата машина. Офисното ви съществование има шанс да стане малко по-пъстро и весело, ако си подберете хитроумно аксесоарите. Колкото и да се опитвате да сте в крак с последните разработки, вече е напълно невъзможно да знаете всичко, затова тук ще ви завъртим в подходящата посока, за да видите няколко забавни решения с неочакван потенциал за офиса. Впрочем, и фрийлансърите могат да се възползват.

 

Flapit Counter

Източник: flapit.com

Източник: flapit.com

Голям майтап. Но с неочакван потенциал, честно казано. Флепит броячът е умната връзка между онлайн и офлайн бизнеса ви. Показва на съвсем физически и направо старомоден дисплей броя на Фейсбук, Туитър, Ютюб (и другите от сорта) харесвания на корпоративната ви страница. В реално време.

Дизайнът навява нещо гарово и именно в това е чарът на брояча. Просто не изглежда съвместим с онлайн света. И въпреки това, е създаден именно с тази цел. Броят на харесванията се предава през wi-fi, което е сигурен знак, че устройството е измислено напоследък, въпреки подчертано анахроничния си вид.

Ако си боднете един Флепит на тезгяха в магазина, клиентите ви ще реагират. Така твърдят производителите и има логика да са прави. Освен това, поне за известно време, ще бъдете уникални по тези географски ширини.

Разход: $300

Ползи: Потенциално големи – от тема за small talk, до възможен вирусен ефект с реални бизнес измерения.

 

Brookstone Beverage Warmer

нагревател

Източник: amazon.co.uk

 

Излишно е да се лъжем. Подложките за загряване на чаши с чай/кафе са познати дори по българските офиси от десетина години. Но… тази подложка е някак по-хубава. Не е захранвана с usb, а директно се включва в контакта. Има две степени за загряване и визуално е по-сексапилна от много други. Освен това не изисква специални чаши, всякаква керамика ще ви свърши работа.

Още е лято и идеята за константно топъл чай е почти дразнеща, но докато се обърнете, ще е ноември, и вътрешният ви импулс да дирите топлина в офиса ще бъде възнаграден с този симпатичен нагревател.

Ако го ползвате вкъщи, внимавайте котката да не надуши ползите преди вас. Нямате представа колко едра котка може да се навърти върху толкова дребен нагревател.

(Обяснете на мениджърите си, че работите по-продуктивно и енергично с топъл чай до себе си. Напълно възможно е да ви закупят един Brookstone Beverage Warmer.)

Разход: £81.90, плюс доставка

Ползи: Очевидни.

 

Zutalabs Mini Robotic Printer

Източник: zutalabs.com

Източник: zutalabs.com

Признаваме – този принтер е по-полезен на фрийлансърите, нежели на офисните хора, но потенциалът му е много по-голям от целия принтер. Което не е трудно, ако се загледате в размерите на зута-изделието.

С две думи – имате в джоба си принтер, който безжично през wi-fi се свързва с таблет, телефон или лаптоп и печата, разхождайки се по листа. Безпредметно е да обясняваме по-подробно, най-добре, вижте видеото. Смайваща история, нали?

Откровено казано, остава загадка как взема завоите този малък робот, но явно, се справя. Или пък се налага да го местите. Не е съвсем ясно.

Принтерът е разработка на малък стартъп, който бързо се е развил в сериозна компания. Хипер-юбер-гига-минипринтерът е отличен с наградата Best of Innovation на CES, а това означава много.

Две нови, лоша и добра. Лошата – джиджавката е изчерпана в момента. Добрата – третата партида ще се разпраща през януари 2016, но трябва да поръчате отсега, защото и втората партида, за все още несъстоялия се октомври 2015, вече е изчерпана.

Този принтер е направо „Хлъц!“…

Разход: $199

Ползи: Популярността ви рязко ще нарасне. Просто вадите принтера пред хора и си отделяте няколко часа за разговори.

Свързани публикации