Ужасните неща, които кафето ви причинява

Работещият човек живее обикновено на кофеин и никотин. Цигарите вече не са толкова популярни, колкото преди години, но пък кафето е достигнало митичен статус.

Всеки от нас познава поне няколко човека, а често е и един от тях, които не могат да изкарат работния ден без минимум 3-4 чаши кафе. Недоспиване, умора, стрес – каквато и причина да търсим за повишената консумация на кофеиновата напитка, винаги ще имаме достатъчно оправдания да изпием още едно кафе. И още едно. И още…

Кафето се е превърнало в един от легалните наркотици на работещите хора и повечето от нас дори не си дават сметка колко много кафе пият. А това съвсем не е невинно удоволствие без последици. Консумацията на кафе обикновено е продиктувана от нуждата да си набавим кофеин и да се освежим, за да можем да работим повече и по-концентрирано. Но кофеинът не е безобидно захарно хапче, а субстанция с реални наркотични свойства. Освен пристрастяващия ефект, кофеинът има и друго въздействие върху организма, което го превръща в доста непренебрежима опасност.

Вижте в това кратко видео, какво си причинявате с прекомерната употреба на кафе и помислете дали нямате един проблем повече, отколкото досега сте мислили. (В това време аз ще изпия едно кафе, за да ви оставя да поразсъждавате на спокойствие.)

Свързани публикации