В крак с времето – основни офис приложения, без които не можете

В крак с времето – основни офис приложения, без които не можете

Днес, повече от всякога, интернет е залят от множество различни програми, създадени с цел да бъдат ваши неизменни помощници на работното място. Колкото и полезно и хубаво да е това, в един момент потребителят започва да се губи сред десетките приложения, чудейки се кое е по-функционално и кое да избере. За да облекчим този досаден процес, предлагаме ви няколко изпробвани базисни програми, които да осъвременят работния процес в офиса ви.

  1. За организация

Т.нар. sticky notes и до ден днешен си остават класика – няма бюро, което да не е обкръжено от жълтите квадратни листчета. Само че, когато броят им стане огромен, подредеността и полезността им отстъпват място на хаоса. За да се измъкнете от тези неприятни ситуации, ви съветваме да изпробвате някоя от следните програми: Evernote, Basecamp или Asana. Сред множеството им плюсове са, че синхронизират информацията от различни устройства – от компютрите на целия офис, например – а също така имат функция за автоматични напомняния – за да не забравяте приоритетните задачи. Още по-хубавото е, че можете да ги инсталирате на телефона или таблета си. Така, дори на път за работа сутрин, ще можете да прегледате набързо и подредите работния си график.

  1. Съхранение и споделяне на данни

Не можете да изпратите този огромен файл през мейла? Или трябва да споделите не един, а множество такива? Искате да можете да ги редактирате успоредно с колегите си в реално време, а не да си ходите „на гости“ от компютър до компютър или да драскате по хвърчащи листа? Искате да сте спокойни, че информацията ви е добре защитена, ако нещо се случи с харддиска ви? Използвайте платформи като Dropbox, Google Drive или Apple’s Icloud, за да ускорите работния процес и да имате сигурна платформа, която да пази работата ви.

  1. Маркетинг

Имейл промоцията и комуникацията си остават основни средства за движене и развиване на бизнеса. И докато персоналната професионална имейл кореспонденция не се нуждае от специални приложения, които да я опосредстват, то употребата на електронната поща с цел промотиране е съвсем друга бира. Имате огромен набор от клиенти и партньори, до които дадена информация трябва да бъде разпространена? Още повече – различни групи от такива клиенти, към които трябва да бъде изпратена различна информация? С платформи като MailChimp или Constant Contact вие можете да организирате огромни групи от различни категории контакти (например „Партньори“; „Клиенти“, „Спонсори“ и пр.) и да изпращате с няколко клика на мишката едно основно съобщение до всички тях, без да си играете да въвеждате всеки един имейл адрес по отделно. Ако искате пък, може да си поиграете с оформлението и визията на съобщението, за да бъде кампанията ви наистина атрактивна.

  1. Социални медии

За да получи истински влиятелна гласност това, което правите, то трябва да присъства в социалните медии – неизменният факт на 2015-та година. Добрият профил в една социална медия е този, който е постоянно активен, постоянно актуализиращ информация относно вашите проекти и начинания, и който е отворен за открита и директна връзка с хората във вашите социални онлайн кръгове във Facebook, Twitter или LinkedIn. Постигането на синхрон и впечатляваща активност между тези различни платформи, често се оказва нелека задача. За да улесните този процес, може да използвате платформи като Hotsuite, които позволяват едновременно менажиране на профилите ви в различни социални мрежи – по бърз и изключително прост начин.

Най-хубавото е, че повечето от тези програми са безплатни (разбира се имат и premium пакети с още повече полезни функции) и невероятно лесни за усвояване и работа. Опитайте, ще ви спестят много усилия и време!

Свързани публикации