Защо да изберете флоралния тренд за работните дни

Лято, море, почивка и свежи емоции. Всички сме в очакване на летните приключения на морския бряг. А дрехите за почивката най-вероятно вече сте избрали. Но днес няма да си говорим за почивката, ще си говорим за времето преди нея и как да се обличаме през останалите дни, докато я чакаме.

Ако сте прочели предишните статии в нашата модна рубрика, вече знаете за някои малки трикове, които да използвате, когато сте в офиса или имате срещи. Но топлите летни дни предполагат и нещо друго. Със свежо настроение, позитивни емоции и усмивка на лицето, тъмните цветове не са най-подходящите за този сезон. Разбира се, има ситуации, в които етикетът изисква да ги носим, но нека обърнем поглед към другите, малко по-неформални дни.

Облечете се в цветя

Флоралният тренд се връща всяка пролет. Понякога изцяло завладява сърцата и гардероба ни, понякога не толкова. Но също като черното и бялото, той е класика. Цветята, освен красиви и нежни, винаги изглеждат стилни. Дрехи с флорални мотиви лесно се комбинират с всички останали, съставяйки прекрасен ансамбъл с „дъх на лято“. Можете смело да се обърнете към „цветята“ във всяка ситуация – от обикновен ден в офиса до изискан коктейл вечерта.

И сега, без повече приказки, ще ви покажа и няколко визии с флорален акцент, които открих през изминалата седмица.

Sydne-Style-how-to-wear-florals-a-z-trend-guide-spring-summer-2014-trends-video-watercolor-skirt-ted-baker-teal-blazer-bebe

Снимка: www.sydnestyle.com

Този сет е класически и изчистен. Ако беше в тъмни цветове, със сигурност нямаше да го отличим от множеството. Но в случая, флоралната пола  и сакото в тюркоаз внасят много настроение и разнообразяват класическата представа за официален дрескод.

Снимка: www.sydnestyle.com

Снимка: www.sydnestyle.com

Този сет е особено подходящ не само за работа, а и за свободното време, особено ако имате творческа професия. Тук трендът на цветята среща този на райето – и двата непреходни, и двата стилни, а заедно работят с пълна сила за вашия положителен имидж 🙂

Снимка: www.whowhatwear.com

Снимка: www.whowhatwear.com

Комбинирайте женствена рокля с флорални мотиви и черни кожени обувки и чанта за деня в офиса. А по-хубавата част на този сет е, че само с едно кожено яке можете да го промените и да излезете на питие след работа със съвсем различна визия.

Лято е, носете смело цветя, радвайте се на живота и не забравяйте да се усмихвате по-често, защото всеки ден е важен и всеки ден е красив. Дори и дните преди почивката… 🙂

Публикации от серията