2020-а за JobTiger: Предизвикателни възможности за поредните големи успехи и престижни награди

2020-а за JobTiger: Предизвикателни възможности за поредните големи успехи и престижни награди

Време е да изпратим 2020 година, но не и без нашата равносметка за нея. Месеците, които остават зад нас, бяха изпълнени с предизвикателства и трудности за бизнеса и обществото. Ние обаче избираме да разгледаме 2020-а като година на реализирани възможности и добри решения. Предизвикателства имаше, и ще има, за всички, но това, което ни определя, е как реагираме на тях. Вижте как ние, екипът на JobTiger, откривахме възможности и решения и как постигнахме успехи, които могат да вдъхновят и вас за идната година!

Събития

HR Industry 2020

На 6 февруари в СТЦ “Интерпред” над 50 компании, опериращи в сферата на човешките ресурси, представиха услугите си пред 800 HR специалисти по време на единственото по рода си изложение – HR Industry. По време на деветото издание на емблематичното браншово събитие се проведе и традиционната семинарна програма, включваща този път 28 презентации, в които бяха засегнати най-актуалните теми в сферата на човешките ресурси.

Дни на кариерата

Последиците от пандемията белязаха особено дълбоко събитийната индустрия, а за JobTiger, като най-голям организатор на кариерни събития в България, кризата дойде първа – през март, седмица преди най-големия форум за студентски стаж и кариера в страната, бе обявено извънредно положение. „Национални дни на кариерата“ беше първото събитие, засегнато от кризата.

Поради липса на готови решения към този момент, JobTiger отново трябваше да начертае пътя. Благодарение на дългогодишния ни опит в организирането на кариерни изложения онлайн, стъпките към преминаването на едно огромно живо събитие във виртуална среда, се случиха само за седмица. За 3 дни, 110 компании се включиха с готовност в събитието и доказаха, че бизнесът трябва да продължи. А целта на форума беше изпълнена брилянтно – с проведени 6113 чат интервюта с кандидати от цялата страна в рамките само на три дни.

Не е чудно, че след успеха, постигнат за броени дни в безпрецедентата кризисна ситуация, през лятото на 2020-а организирахме и поредните успешни Виртуални дни на кариерата – седми поред за последните 6 години, завършили с 1160 проведени интервюта.

Въпреки популярността на виртуалните формати, ние знаем, че живият контакт е незаменим за работодателите и търсещите нови кариерни възможности. Ето защо, когато ситуацията позволяваше, организирахме и своите традиционни мащабни събития на живо. През месец октомври успешно проведохме Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг в четири града, спазвайки всички изисквания за безопасност. Те имаха и своя първи “виртуален двойник” – вече не само заради опасността от коронавируса, но и заради това, че все повече хора откриват колко удобно е да се срещнеш с работодатели от всяка точка на света –  бързо, достъпно и резултатно!

11-ото издание на Дни на кариерата в УНСС, планирано за края на ноември, не можа да се случи с живи срещи, но разговорите – очи в очи – за пръв път с видеовръзка, се проведоха успешно, макар и изцяло онлайн. С Виртуални Дни на кариерата в икономическите сектори, в партньорство с УНСС, финализирахме събитийната си година, като отчетохме 871 проведени онлайн интервюта.

В края на 2020-а, 4 събития на живо и 6 виртуални дни по-късно, сме щастливи, че:

  • срещнахме 170 компании с 8900 търсещи работа;
  • проведохме 9210 виртуални срещи между работодатели и търсещи работа.

Основен стремеж на JobTiger винаги е бил да подпомага връзката между бизнеса, образованието и търсещите работа. През 2020 г. за пореден път доказахме, че компанията е организатор на най-мащабните кариерни прояви, без аналог в страната (на живо и виртуално), и изпълнихме целта си. Затова през 2021 г. ние ще продължим да помагаме и да предоставяме възможност на търсещите работа да се срещат с най-успешно развиващите се компании.

Инициативата „Колегата, който ме вдъхновява“

„Колегата, който ме вдъхновява“ е проект на JobTiger, чиято цел бе да идентифицира хората, които имат положителен образ  в своята професионална област. Хора, които вдъхновяват и заразяват с действията си околните и дават положителен пример за влияние върху икономическото развитие и лично израстване. За 10 седмици бяха определени 26 финалисти от общо 102-ма номинирани, с общ брой подадени гласове за цялата кампания 4430.

2020 – паметна с получените награди

Работихме много и се налагаше да прокарваме пътища сред непознатите територии на хаоса, който заплашваше да завладее цялата 2020-а, но получихме и немалко признания за тези усилия, с което сме особено горди днес:

* JobTiger.bg e сред отличените в класацията на 500-те най-добри работни портали в света

Кариерни сайтове от 228 държави бяха включени в излязлата през юни класация на Global Human Capital Group (GHCG) TOP 500 Worldwide Job Portals. JobTiger.bg e единственият български сайт за работа, заслужил място в престижната класация.

На 2 юли получихме първото официално признание за работата си по иновативното провеждане на „Национални дни на кариерата“ 2020 г. по време на извънредното положение. Наградата на b2b Media ни бе връчена в категория „Иновации в криза“.

  • JobTiger с отличие в категория „Кризисни комуникации“ от наградите PR Приз на БДВО

Само 10 дни по-късно, на 12-и юли 2020 г, по време на нестандартна онлайн церемония по връчването на наградите PR Приз, екипът ни взе 3-о място в категория „Кризисни комуникации“. Отличието е именно за кампанията ни за популяризиране на „Национални дни на кариерата“ и комуникацията по спешното преминаване на събитието онлайн.

Изключително горди сме, че за първи път българска компания доказа, че може да се мери с цял свят в областта на управлението и развитието на хората си.

Наградите бяха обявени по време на онлайн церемония на 24 ноември, в която се включиха специалисти и организации от цял свят. В сребърната категория за Работодател на годината при компании с до 49 служители бяха обявени 8 финалисти. Голямата награда бе присъдена на екипа на JobTiger и така компанията се превърна в единствената в България, отличена с тази награда. А тя за нас е поредното доказателство, че поставяме хората в екипа си над всичко и знаем, че успехите ни се дължат на тях.

Календар 2021 и JobTiger Wallet

В настоящата криза, засегнала силно и пазара на труда, и компаниите, JobTiger взе решение не само да задържи, но и да намали цените за участие в събитията си. С новия предплатен план JobTiger Wallet компаниите вече могат да разчитат на повече гъвкавост и свобода в планирането по време на пандемията. JobTiger Wallet стартира с обявяването на годишния си календар събития за 2021-а, включващ както ежегодните кариерни форуми на живо и виртуално, така и изложението HR Industry.

Проучвания

  • Нива на обявите за работа – ежемесечно изследване

През април с настъпването на коронакризата, с цел да разберем повече за динамиката на пазара на труда, започнахме проучване на нивата на обявите за работа. Всеки месец изследвахме как се променят те и публикувахме данните.

  • Очаквания на IT специалистите при избор на работа

В рамките на 2 седмици в края на годината направихме проучване сред IT специалистите в страната относно техните нагласи и предпочитания при обмисляне и избор на нова работа. Една от целите ни беше да разберем какви са актуалните очаквания на специалистите и по този начин да подпомогнем комуникацията между тях и работодателите, в частност тази със специалистите по подбор. В проучването се включиха 453 IT специалисти, които ни споделиха кои фактори са определящи за тях  при избор на компания и вид работа, какви са очакванията им относно заплащане, допълнителни придобивки и комуникация със специалистите подбор. Проучването бе публикувано в 4 части.

20 години JobTiger

В края на месец ноември започнахме да ви разказваме двадесет истории за двадесетте години на JobTiger. Сметнахме, че да се разкажат тези истории е важно. JobTiger беше създаден през 2000 година и от тогава до сега изигра роля в доста процеси на пазара на труда в България. Нашата история е част от историята на пазара на труда и неговото развитие. До момента сме публикували 14 истории. Изключително трогнати сме и от думите на 27 наши партньори, клиенти и приятели, които споделиха спомените си и какво е за тях JobTiger. Макар официално юбилейният ни рожден ден да е на 8 февруари 2021 г., с такива хора около себе си, ние го празнуваме всеки ден.

Порталът HR Industry  

Благодарение на усилията ни и тези на потребителите от HR общността, порталът HR Industry за споделяне на опит в областта на управлението и развитието на човешките ресурси се радваше на добро развитие през 2020 г. Бяха публикувани:

Освен на професионалните си постижения, тази година можем да се зарадваме и на две бебета в екипа. Пожелаваме на малките Тигри здраве и много усмивки!

Всичко в тази статия нямаше да бъде възможно без вас – нашите партньори, клиенти и служители. Нямаме търпение да се срещнем отново през 2021 г. и да продължим заедно да създаваме възможности и паметни успехи за всички!

Свързани публикации