Българинът Атанас Райков ще развива бизнеса на Viber в Централна и Източна Европа

Българинът Атанас Райков ще развива бизнеса на Viber в Централна и Източна Европа

Viber, едно от водещите в света приложения за чат съобщения и гласови разговори, обявяви назначаването на Атанас Райков за генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа.

В момента Viber има повече от 600 милиона уникални потребители в света. Централна и Източна Европа се нарежда в топ три на регионите в света. Разширяването на бизнеса е част от стратегията на Viber за увеличаване и утвърждаване на потребителите си в региона като използва специално разработен маркетинг подход.

„Наблюдаваме изключителен ръст в държавите от Централна и Източна Европа и искаме да надградим постигнатото, като въведем локализирана маркетингова стратегия и съдържание за милионите потребители на Viber в региона“, заяви Марк Харди, главен маркетингов директор на Viber.

Атанас Райков се присъединява към Viber след дълги години опит, през които той е отговарял за търговската стратегия по отношение на мобилните услуги и услугите с добавена стойност в български телеком. На тази позиция той е бил отличен и за „Най-иновативен служител“ на 2012 г.

В ролята си на генерален мениджър, Атанас Райков се заема с предизвикателството да подобри представянето на Viber в Централна и Източна Европа. Първоначално усилията на компанията ще са насочени към България, Гърция, Сърбия и Унгария, водещи пазари от гледна точна на статистика и потенциала за развитие на 27-милионната база от потребители в региона.

Атанас Райков бе назначен на тази позиция през май, но подробностите и плановете за дейността на компанията, дойдоха едва сега.

Свързани публикации