„Да поговорим за бъдещето“ с Ясен Гуев

Представяме ви Ясен Гуев, главен директор „Корпоративна политика“ в GLOBUL. Той и неговият екип отговарят за вътрешната и външната комуникация, както и за стратегията по корпоративна отговорност на GLOBUL. Само през последните три месеца на миналата година компанията е получила осем награди за различни свои инициативи в полза на обществото и околната среда. Един от най-значимите проекти за GLOBUL в тази област бе подкрепата на компанията за създаването на Дневен център за хора с интелектуални затруднения към фондация „Светът на Мария“. Сред другите отличени проекти на компанията бяха дарителски, доброволчески и „зелени“ инициативи.

Ясен ГуевКато мениджър с богат опит, Ясен споделя, че няма по-интересно място за работа от сферата на телекомуникациите. Секторът е сред най-вълнуващите и динамично развиващите се в цял свят, а благодарение на новите смарт-технологии мобилните телефони са на път да се превърнат в универсални устройства за ежедневието ни. През август миналата година GLOBUL стана част от една от най-големите телекомуникационни компании в световен мащаб – Telenor Group. Тя оперира 13 държави в Европа и Азия и има над 170 милиона абонати, а работата в международна компания осигурява редица предимства на служителите на GLOBUL – развиваща професионална среда, добро заплащане, изключителни възможности за обучение и израстване. Когато кандидатстват за работа в компанията, много хора се притесняват от липса на достатъчна подготовка и опит, но всичко зависи от желанието човек да се учи, от личните му качества и умения. „Ако видим правилния човек, сме готови да инвестираме в него и да го развием”, казва Ясен.

Той вярва, че GLOBUL и Telenor могат да бъдат причина талантливите млади хора да останат в страната. Освен това, работата в GLOBUL може да бъде началото на една успешна международна кариера, благодарение на възможностите, които предоставя Telenor Group. „Така че ако трябва да избирате между нас и някои от другите компании, ще ми е трудно да ви разбера, ако изберете някой друг”, добавя Ясен.

Очаквайте още любопитни видеоинтервюта, в които специалисти от различни сфери в GLOBUL разказват за своята работа в компанията, за промените, предизвикателствата и възможностите, които срещат.


Публикации от серията