#HRInterview – Антонио Григоров, Recruitment and Employer Branding Manager в TBI Bank

ТБИ

В традиционната ни рубрика #HRInterview се срещаме с интересни събеседници – практикуващи HR специалисти от всички възможни подобласти на тази професионална сфера. Тук разговорът ни е с Антонио Григоров, Recruitment and Employer Branding Manager в TBI Bank, който любезно отговори на нашите питания. От отговорите му ще научите каква е според него работата на HR специалиста, пред какви предизвикателства го поставя ежедневието му, както и други интересни подробности около кариерата му.

Ако HR бизнесът е в сферата на вашите интереси, не пропускайте да участвате в наближаващото изложение HR Industry 2018.

Как хората си представят работата на HR мениджъра и каква всъщност е тя?

Повечето хора вероятно не предполагат колко вълнуваща и предизвикателна е тази позиция. Ролята на мениджър Човешки ресурси е изпълнена с динамика, креативност и важни стратегически решения.

Подобно на сърцето и значението му в човешката анатомия, отдел „Човешки ресурси“ и в частност HR мениджъра, е равен по значение и важност и в анатомията на бизнеса. Отделът „Човешки ресурси“ е самият живот на организацията, отразява здравето на бизнеса и е център на организацията.

В кои моменти бихте искали да работите нещо различно?

Не е имало момент, в който да искам да работя нещо различно.

Кое е най-смелото нещо, което сте опитвали в работата си?

Като Мениджър в една от най-бързоразвиващите се сфери, а именно Recruitment and Employer Branding, смелите действия са част от моето ежедневие. За да бъдем успешни от нас се изисква да бъдем иноватори, предлагащи нов подход в отношението ни към талантите на пазара.  TBI Bank започна вълнуващото пътуване към дигитализация, вследствие на което постоянно се появяват нови роли и функции. Това изисква от мен и екипа ми непрекъснато да сме осведомени за тенденциите на пазара на труда, да изучаваме подробно новите изисквания и да намираме различни начини за привличане на най-добрите таланти.

Как ще убедите един млад човек, учил в чужбина, да се върне и да работи в България?

Преди няколко години аз бях изправен пред подобен избор. След като завърших във Великобритания, трябваше да избирам къде и как да се реализирам. Избрах България, защото пазарът на труда и компаниите тепърва се развиваха и този процес продължава и до днес. Много чуждестранни компании отвориха представителства в България, много български компании работят на високо световно ниво и всички те предлагат добри условия за развитие и реализация. Нито за миг не съжалявам, че направих този избор. Това е и моят съвет за всички, които са пред тази дилема – да изберат България. За TBI Bank това е важна тема и осъзнаваме, че трябва да бъдем отговорен и загрижен работодател. Нашият екип по подбор на персонала ще участва на кариерни изложения в Лондон и Берлин през следващата година именно с тази цел – да увеличим броя на хората, които са избрали да се завърнат и работят в България.

Как изглежда един работен ден във вашата компания?

Всеки ден е различен, изпълнен с нови предизвикателства, нови възможности и това е едно от най-хубавите неща в нашата професия – никога не е един и същ.

Какво правите в свободното си време?

Повече от две години съм професионален боксов съдия и се старая да бъда близо до спорта. Разбира се, винаги намирам  време за семейството си и вълнуващи пътувания до нетрадиционни дестинации.

Публикации от серията