#HRinterview: Вера Ганчева, Talent Acquisition Consultant в HP Inc.

#HRinterview: Вера Ганчева, Talent Acquisition Consultant в HP Inc.

В рубриката #HRinterview се срещаме с интересни събеседници – практикуващи HR специалисти от всички възможни подобласти на тази професионална сфера. Този път ви срещаме с Вера Ганчева, Talent Acquisition Consultant в HP Inc., която се съгласи да отговори на нашите въпроси. Компанията ще участва на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2018. 

Какво най-много харесвате в работата си? 

Имам удоволствието да работя в мултинационална компания, която в световен мащаб е синоним на иновация, доверие и надеждност. Нашата история започва с богатото ни наследство, което ни оформя като име днес и същевременно ни води по пътя към бъдещето. HP Inc е компания с дух и енергия на startup, и с мозък и гръбнак на Fortune Global 100 корпорация. Не само продуктите и технологиите, които създаваме, но и всички талантливи служители, които имаме и наемаме, поддържат визията ни. Разнообразните кампании, които имаме по отношение на diversity and inclusion, ми дават самочувствието, че работя за компания, за която това е не само морален, но и бизнес императив.

Трите най-важни въпроса, които задавате по време на интервю с кандидат?

Why do you want to work at our company?/ What do you know about our company? Защо искате да работите за нашата компания? Какво знаете за нея?

How would your current colleagues describe you? Как биха Ви описали колегите Ви?

What would you like to improve professionally about yourself? Какво бихте искали да подобрите по отнoшение на професионалните си качества?

Коя е най-добрата практика за задържане на служителите, която сте използвали? 

Много рядко ни се налага да прибягваме до практики, целящи задържане на служителите, тъй като имаме изключително добра система за развитие на персонала, която допълва културата на компанията и кореспондира с всички съвременни практики за обучение и развитие.

Как ще убедите един млад човек, учил в чужбина, да се върне и да работи в България?

Don’t wait for the perfect moment – take the moment and make it perfect.

На български не звучи така добре: „Не чакай перфектния момент, качи се на гребена на вълната и създай своя най-добър момент‘

Ако в момента трябваше тепърва да изберете кариера, към коя професия бихте се насочили и защо? 

Отново това би било сферата на човешките ресурси и отново бих избрала HP за работодател, защото тук работата и удоволствието вървят ръка за ръка.

Какви са очакванията ви за предстоящите Национални дни на кариерата? Какво ще предложите на кандидатите, които ще срещнете там?

С нетърпение очаквам да срещна различни и амбициозни кандидати, които търсят професионална реализация в иновативна работна среда, каквато могат да открият в HP Inc България.

Свързани публикации