#HRinterview: Ахинора Младенова – HR, Know-How & Quality Lead в B EYE

#HRinterview: Ахинора Младенова – HR, Know-How & Quality Lead в B EYE

В рубриката #HRinterview се срещаме с интересни събеседници – практикуващи HR специалисти от всички възможни подобласти на тази професионална сфера. Този път ви срещаме с Ахинора Младенова – HR, Know-How & Quality Lead в B EYEКомпанията ще участва на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2018. 

Какво най-много харесвате в работата си? 

Естеството, динамиката и разнообразието на задачите от една страна, защото непрекъснато нещо се случва и няма време да се скучае, а от друга – колегите, защото екипът ни е страхотен (и това не е клише) – съставен от дейни, амбициозни,  интелигенти и оригинални в мисленето си млади хора, винаги готови да помогнат.

Трите най-важни въпроса, които задавате по време на интервю с кандидат?

Нямаме формален, откъснат от индивидуалните случаи,  въпросник със стандартни въпроси, през които трябва да преминем и да отбележим, че човекът е отговорил с „да“, „не“, „може би“ и т.н., а разговаряме целенасочено за интересите, подготовката и уменията на хората, като винаги гледаме на тях като на потенциални членове на нашия екип. В хода на разговора могат да се породят много въпроси, които са важни и няма как да се определи кой е най-важният от тях. Трите основни сфери, към които са насочени въпросите ни, са свързани с образованието, опита и мотивацията на кандидата. И все пак, най-важен е отговорът на кандидата, а не въпросът сам по себе си.

Коя е най-добрата практика за задържане на служителите, която сте използвали?

Когато човек обича работата си и има поле за развитие + работи с интелигентни и възпитани хора, които често са не просто колеги, а с течение на времето се превръщат в приятели.

Как ще убедите един млад човек, учил в чужбина, да се върне и да работи в България?

B EYE предлага това, което се предлага и в чужбина – интересна и динамична работа, обучение, възможност за развитие и растеж, екип от професионалисти, приятна работна атмосфера и още много, с тази разлика, че сме на родна земя и че тук „българин“ не е етикет, а титла.

Ако в момента трябваше тепърва да изберете кариера, към коя професия бихте се насочили и защо? 

Пак бих се насочила към същата професия – човешки ресурси, защото това е, което винаги съм искала да правя и го правя с удоволствие.

Какви са очакванията ви за предстоящите Национални дни на кариерата? Какво ще предложите на кандидатите, които ще срещнете там?

Очакванията ми са – да се срещнем с много надъхани и будни млади хора, които искат да се развиват и да вземат бъдещето си в свои ръце, а не да се оставят по течението да ги носи. На кандидатите ще предложим да дойдат на щанда на  B EYE, за да се запознаят с нас и колегите ни  от QlikView и Anaplan екипите, които са подготвили демо на съответните софтуери и ще са на разположение за демонстрации и отговори на въпроси. Също така кандидатите ще могат да научат повече за отворените позиции при нас, за компанията и екипа ни като цяло. Предварително кандидатите могат да посетят и нашия сайт – www.b-eye.com, за да добият по-голяма представа за това, което правим ние. Ще се постараем да убедим хората, търсещи своята реализация в сферата на най-иновативните информационни технологии – Business Intelligence, в една от нашите ценности, а именно – “Energy, focus and a vision into the future.“

Свързани публикации