#HRinterview: Катя Данова, мениджър „Човешки ресурси“ в 1-Stop Asia

#HRinterview: Катя Данова, мениджър „Човешки ресурси“ в 1-Stop Asia

В рубриката #HRinterview се срещаме с интересни събеседници – практикуващи HR специалисти от всички възможни подобласти на тази професионална сфера. Този път ви срещаме с Катя Данова, мениджър Човешки ресурси“  в 1-Stop Asia. Компанията участва на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2018. Можете да се срещнете с тях още в понеделник, 26.03 във Велико Търново, по време на събитието от форума във ВТУ Св. св. Кирил и Методий“ . 

Какво най-много харесвате в работата си?

Динамиката и разнообразието. За мен е от изключително значение един човек да се развива постоянно и да се сблъсква с нови предизвикателства. Еднообразието убива потенциала в служителите и възпрепятства желанието за излизането им от т.нар „комфортна зона“.

Трите най-важни въпроса, които задавате по време на интервю с кандидат?

  • Ако в момента като Ваш бъдещ работодател можем да Ви обещаем три неща, какви биха били те?
  • Като изключим финансовата страна, какво Ви мотивира и какво Ви демотивира?
  • Можете ли да посочите най-сложните ситуации, които Ви се е налагало да решавате? Как сте се справили с тях?
  • Какъв човек или събитие най-много са повлияли върху Вашето развитие?

Коя е най-добрата практика за задържане на служителите, която сте използвали?

Прозрачна комуникация, ясно поставени цели, свободата всеки служител да споделя мнението си и да дава предложения за подобрение на работния процес, ежедневното внедряване на най-съвременните способи и технологии на световно ниво.

Как ще убедите един млад човек, учил в чужбина, да се върне и да работи в България?

Преди всичко това е избор, който се взима индивидуално от кандидата. Според мен този избор е факт преди явяването му на интервю. Това, което бих направила, е да дам реални примери на хора, които се реализират в България. Няма невъзможни неща, има само добри оправдания.

Ако в момента трябваше тепърва да изберете кариера, към коя професия бихте се насочили и защо?

Отново бих избрала 1-Stop Asia, тук намерих своето място. За мен е удоволствие да работя в компания, която ми дава възможност да се развивам в сферите, които винаги са представлявали интерес за мен – подбор и обучение на персонал. Друг огромен плюс е, че в компанията всеки е себе си и тя цени именно идентичността на характерите на своите служители и се стреми да ги съхрани и по този начин да извлече най-доброто от тях. Но, не мога и да не отбележа, че колкото и индивидуалности да има в нашия екип, между нас има симбиоза и сме едно голямо семейство.

Какви са очакванията ви за предстоящите Национални дни на кариерата? Какво ще предложите на кандидатите, които ще срещнете там?

Да популяризираме компанията ни в България и да запознаем младите специалисти в държавата ни с нещо различно и добре познато на световно ниво. Това, което можем да дадем, е работа в приятна атмосфера с невероятен колектив, възможност за развитие в компанията, развитие на техните умения и компетенции.

Свързани публикации