#HRinterview: Корнелия Енева, Recruitment Expert в The Taxback Group

#HRinterview: Корнелия Енева, Recruitment Expert в The Taxback Group

В рубриката #HRinterview се срещаме с интересни събеседници – практикуващи HR специалисти от всички възможни подобласти на тази професионална сфера. Този път ви срещаме с Корнелия Енева, Recruitment Expert в The Taxback GroupКомпанията ще участва на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2018. 

Какво най-много харесвате в работата си? 

Усещането, че си успял да помогнеш: от една страна на търсещите работа – да открият пътя си, да им дадеш шанс, да повярваш в тях; от друга страна на мениджърите – да намерят най-подходящия човек, с който заедно да постигат целите си. До добавиш стойност в живота на хората и компанията.

Трите най-важни въпроса, които задавате по време на интервю с кандидат?

Какво те движи, какво те кара да вземеш решение – ако знаеш какво мотивира човек, лесно можеш да работиш с него. Затова основните въпроси, които задавам са тези, които ми помагат да разбера как можем да задържим всеки един конкретен човек в компанията:

  • Какво ще те накара да избереш Taxback Group?
  • Какво очакваш от бъдещите си мениджъри/ тийм лидери?
  • Как би се почувствал/ какво би направил в ситуация , в която трябва да работиш по проект, за който нямаш информация или трябва да ползваш непознат за теб софтуер?

Коя е най-добрата практика за задържане на служителите, която сте използвали? 

Развитието! Таксбек Груп се състои от няколко компании, които работят във финансовата сфера, но се занимават с коренно различен бизнес и сегмент. Възможността на служителите да мигрират в различните дъщерни компании или да вземат международно признати сертификати за експерти в различни области, според мен задържа мотивираните служители.

Как ще убедите един млад човек, учил в чужбина, да се върне и да работи в България?

Ще се повторя, но тук основна роля отново играе вътрешната мотивация. Не можеш да накараш никой насила да се чувства добре на място , на което той не вижда смисъл да присъства или не се чувства ценен и полезен.

Ако в момента трябваше тепърва да изберете кариера, към коя професия бихте се насочили и защо?

Професията ми дава всичко, от което имам нужда – комуникация с различни хора всеки ден, възможност за креативност, развитие в различни сфери. Тази кариера не съм я избрала аз – тя ме избра!

Какви са очакванията ви за предстоящите Национални дни на кариерата? Какво ще предложите на кандидатите, които ще срещнете там?

Ще предложим на кандидатите причина да останат в България и място, където да работят с приятели и да се развият! А какво очаквам? Очаквам неочакваното!

Свързани публикации