#HRinterview: Надежда Ангелова от АББ България

#HRinterview: Надежда Ангелова от АББ България

В рубриката #HRinterview се запознаваме с интересни събеседници – практикуващи HR специалисти от всички възможни подобласти на тази професионална сфера. Този път ви срещаме с Надежда Ангелова от АББ България. Компанията участва на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2018 в Пловдив на 4 април.  

Какво най-много харесвате в работата си?

Контактът с хората. Възможността да научавам ежедневно нови неща. За мен всеки ден е различен и ми дава възможност да срещам нови предизвикателства и нови хора.

Трите най-важни въпроса, които задавате по време на интервю с кандидат?

Какво Ви мотивира? Какво е важно за вас в работата Ви? С какво обичате да се занимавате в свободното си време?

Коя е най-добрата практика за задържане на служителите, която сте използвали? 

Бих могла да кажа, че кандидатите остават с изключително добро впечатление от компания АББ, когато им разкажем за работата – за процесите, които имаме,  процедурите, които следваме. По този начин те разбират, че при нас има ясни и структурирани процеси, които със сигурност ще могат да следват и да им помогнат, ако станат част от АББ.

Как ще убедите един млад човек, учил в чужбина, да се върне и да работи в България?

Вярвам, че България върви в правилната посока и възможността за реализация на младите хора става все по-голяма. За мен най-лесният начин, по който бих могла да убедя един млад човек да се върне в България, е като му разкажа и дори още по-добре, като му покажа всъщност колко много млади хора работят при нас. А колегите ми в АББ могат да разкажат за техния кариерен път. Това за мен е най-добрият начин да покажеш, че всички имаме възможности в България.

Ако в момента трябваше тепърва да изберете кариера, към коя професия бихте се насочили и защо?

Може би отново към Човешки ресурси. Човек трябва да знае в какво е добър и да се стреми да развива тези си качества. Аз мисля, че съм наистина добра в комуникацията си с хората, в това да разбирам човекът срещу мен, да усещам нагласите му.

Какви са очакванията ви за предстоящите Национални дни на кариерата? Какво ще предложите на кандидатите, които ще срещнете там?

Очаквам да срещна много млади, мотивирани и амбицирани хора. С желание за работа. Очаквам да бъдат подготвени за събитието – да имат предварително информация за компаниите , които ще участват. Но също така да имат подготвени CV-та, които да оставят ако сметнат, че ние сме правилния работодател за тях. Тази година, като всяка друга, ще предложим на кандидатите както постоянни отворени позиции, така и възможност за летни стажове и стипендии.

Свързани публикации