Лора Арсова: С iPad офисът на „Еконт“ влиза в дома на клиента

Лора Арсова е директор „Пазари“ в „Еконт Експрес„. Какви нови подходи за обслужване на клиентите създават в компанията и защо екипът реши да подкрепи инициативата „Човекът, който ме вдъхновява“ ще научите от интервюто с JobTiger.tv.

 

JobTiger.tv: Разкажете ни за бизнеса на „Еконт“. Как преминахте през кризата и как се развивате през последните две години?

Лора Арсова: „Еконт Експрес“ е българска логистична компания с 18-годишна история. В същността на „Еконт“ и устойчивото развитие през всички тези години стои вярата ни в нещо наистина просто, но и много важно – разбирането на потребителските нужди.

Всъщност, ние не питаме какво искат хората, защото те трудно биха описали своите потребности в област, която не познават добре. Разбираме от какво имат истинска нужда и правим така, че да го получат. Даваме решенията за тях – полезни, удобни и лесни за ползване, лесни за разбиране и лесни за достъп.

За да бъдат куриерските услуги лесни за достъп, ние трябва да сме близо до своя клиент. По тази причина създадохме офиси в почти всяко населено място и освен стационарни, имаме и мобилни офиси, и вече успешно внедрен проект за работа на куриерите с iPad.  В София, Пловдив, Русе и Варна вече работата с тези мобилни утройства е факт, и продължаваме с останалите градове.

Така офисът на „Еконт“ влиза в дома на всеки клиент, до офиса на всеки клиент и той, като потребител има достъп до всички наши услуги, които би могъл да ползва и в офиса на „Еконт“. Куриерът пък е по-спокоен, сигурен, защото има онлайн връзка с нашата база данни и може да предостави абсолютно цялата и пълна информация на Клиента, това от което той има нужда. Може да го консултира, може във всеки един момент да му даде информация къде е неговата пратка, всичко, което му е полезно.

Как гледате на иновациите? Виждаме, че сте сред малкото компании, които въведоха мобилни приложения, за да улеснят своите клиенти?

Лора Арсова: Паралелно с внедряването на iPad-и ние работим по създаването на редица мобилни приложения, които да бъдат използвани както от потребители, така и от хората на „Еконт“. Идеята е те да имат много бърз, лесен и удобен достъп до това, от което имат нужда. Да речем те могат да искат само да заявят куриер или само да калкулират стойността на своя пратка, или само да дадат разпореждане – не е нужно да ги объркваме с прекалено много информация.

Посоката е тази – колкото е по-просто, толкова е по-лесно, а колкото е по-лесно, толкова повече ще бъде използвано.

Какъв е екипът на „Еконт“?

Лора Арсова: Най-ценни са хората на „Еконт“ – с техните знания, с техния непрекъснат стремеж да се развиват, с техния устрем и отдаденост на това, което правят.

Инвестираме основно в тяхната квалификация и непрекъснати тренировки на получените нови знания, защото знанията имат смисъл, само когато се прилагат и тренират. И ние не спираме да правим това, за да ставаме по-добри – ние и нашите хора, във всеки един офис.

Как решихте да подкрепите „Човекът, който ме вдъхновява“?

Лора Арсова: Включихме се в тази инициатива, защото виждаме смисъл в това да разберем кои са истинските ценности, зад които стои обществото ни днес. Кои са хората, които можем днес да дадем за пример на нашите деца. Какви са, кои са техните постижения и защо ни вдъхновяват.

Твоето послание към участниците в инициативата?

Лора Арсова: Пожелавам на всички, които гласуваха, на всички участници, на всички номинирани за победители, да не спират да бъдат вдъхновявани, защото това ще им дава устрем, това ще бъде техния двигател към новите постижения.

Публикации от серията