Петър Иванов е новият изпълнителен директор на AmCham

Petar IvanovПетър Иванов е новият изпълнителен директор на Американската търговска камара в България (AmCham). От декември 2015 г., до сега, той беше член на Борда на директорите на AmCham. Иванов има повече от 20 години професионален опит в България, Централна и Източна Европа, Русия и бившите съветски републики. Бил е изпълнителен директор на три технологични гиганта – Global US Corporation 3Com/USRobotics, Microsoft, Cisco Systems, като за последния е оглавявал клъстър от шест държави в Централна и Източна Европа.

Междувременно е бил част от Борда на директорите на Junior Achievement Foundation. Сред приоритетите му са образователни инициативи в сферата на социалната корпоративна отговорност и предприемачеството.

„За мен е голяма чест и отговорност да съм изпълнителен директор на AmCham България. Като една от най-големите бизнес асоциации, ние ще продължим да работим за подобряването на бизнес средата в България и отстояването на демократичните ценности, както и за развитието на двустранните бизнес отношения между България и САЩ“, сподели Петър Иванов.

Петър Иванов поема поста от Алекс Нестор, който временно изпълняваше длъжността изпълнителен директор на AmCham в периода декември 2016 – май 2017 г. След приключване на мандата му, г-н Нестор ще бъде почетен член в борда на директорите на Камарата, където ще продължи да подпомага всички инициативи на AmCham.

Американска търговска камара в България

АмЧам (www.amcham.bg) обединява над 340 американски, български и мултинационални компании в страната. За своите 22 години в България Камарата се превърна във водеща бизнес асоциация, като инициатор на събития на актуални теми в областта на икономиката, международните и национални политики,  социалната сфера.

Свързани публикации